nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Identificada una nova víctima a la fossa de Calvià

L'equip tècnic d'Aranzadi ha identificat una nova víctima després de l'anàlisi genètica de les restes localitzades a la fossa de Calvià, la qual suma a 36 el nombre de víctimes del franquisme identificades. Es tracta de Josep Pont Cladera, natural de Pollença, espardenyer i xofer i que havia estat president de la Joventut Pollencina.

Cladera va ser detingut i tret de la presó de Pollença, i posteriorment assassinat per milícies feixistes el 30 de setembre de 1936, al quilòmetre 9 de la carretera de Palma a Andratx. El seu cos va ser enterrat a la fossa comuna del cementiri de Calvià.

El procés de cerca arqueològica, exhumació i identificació de les víctimes en el cementiri de Calvià va tenir lloc l'octubre de 2018, integrat en el Pla de Fosses 2018-2019; l'equip va treballar en la zona corresponent al cementiri antic de Calvià. Si ens referim als diferents Els cossos dels pollencins que havien estat enterrats, segons els registres, havien de ser a la fossa 1 de la fila 3; però, Cladera ha estat trobat a la fossa 10 de la fila 1.

La de Calvià és una de les exhumacions històricament més reivindicades per part del moviment memorialista i de les famílies de víctimes de la repressió franquista. Juntament amb la fossa de Porreres fou la primera reclamada per via judicial, el 2006, per l'Associació Memòria de Mallorca, davant el jutge Baltasar Garzón. En el cas dels pollencins que foren enterrats a la fossa de Calvià, ha estat també de summa importància la col·laboració per a l'obtenció d'ADN de la Comissió de Memòria de Pollença amb Aranzadi i la Comissió de Desapareguts i Fosses del Govern de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Perill, fa mes de 2 anys
Una de les condicions que ha posat VOX per votar a favor del PP a Castella i Lleó, és formar govern amb ells, tenir la vicepresidència, que se deroguin totes les lleis sobre violència de gènere i que també la Memòria Històrica s'en vagi a la paperera i wue se deixin d'excavar fosses i de cercar persones assassinades pels franquistes.
Però Pedro Sánchez insisteix en que no vol donar suport al PP perque governi en solitari.
Pareix que algúns no volen veure el que s'ens ve a damunt. O els és igual, perque se pensen que deixant als ciutadans a mercè d'aquests feixistes immisericordes, ells tindran més vots a les properes eleccions, quan és tot el contrari.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente