nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

Habtur: «La Llei Turística posa en perill 90.000 places de lloguer vacacional»

El president de l'Associació d'Habitatges de Lloguer Turístic, Habtur, Toni Barceló, ha alertat aquest dilluns que la nova Llei Turística, unida a l'aprovació el 2020 del Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT), posa en perill fins a 90.000 places turístiques i ha criticat que el decreixement turístic recaigui sobre el lloguer vacacional.

En una roda de premsa, Barceló ha explicat que aproximadament les 90.000 places de lloguer vacacional donades d'alta amb anterioritat a la modificació de la llei del 2017 -que va fixar un sostre de places en 623.624 places- estan destinades a desaparèixer perquè no tornen a la bossa i s'amortitzen.

El president d'Habtur ha argumentat que el lloguer turístic té «molta més rotació» que l'hoteler ja que els propietaris poden necessitar l'habitatge i surten del mercat amb més freqüència.

Barceló ha explicat que la Llei Turística del 2017 va establir una borsa de places diferenciada de 28.000 places. Un any després, es varen posar a la venda 20.000 places. Les dades d'alta abans d'aquesta modificació, unes 90.000, «estan condemnades a desaparèixer» perquè el lloguer turístic quedaria amb les 20.000 posades a la venda inicialment.

Així, ha reclamat que les places de lloguer de vacances es puguin posar en suspens ja que si s'està tres anys sense activitat es perd la llicència.

«Si no hi ha rotació, el mercat de lloguer de vacances desapareixerà», ha advertit. Barceló ha insistit que a nivell internacional el sector està creixent i que, a més, en els darrers anys «ha salvat l'economia de Mallorca» i ha estat «la salvació» per a moltes famílies.

Barceló ha insistit que Habtur no està contra el decreixement, està en contra que aquest escenari recaigui sobre el lloguer de vacances.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Haurien de patir ells les molèsties, fa mes de 2 anys
Els que protesten haurien de viure a una finca ,a on hi ha pisos llogats als turistes, o fins i tot a edificis diferents costat per costat. Sense poder dormir nit darrera nit, anant a treballar sense poder descansar, exposant-se a tenir accidents i a cometre errors que, segons del que se treballi poden fer molt de mal a tercers o fer perdre molts de doblers.
Els turistes han d'anar a hostals, hotels,agroturismes i aparthotels,que s'està millor i els que treballen i viuen a la ciutat o poble, també.
Valoració:4menosmas
Per Solleric, fa mes de 2 anys
Prou lloguer turístic ciutat per qui l' habita prou especul.lacio els habitatges son un dret fonamental de ses persones,a ciutat ja no se pot viure,es impossible llogar un pis ,mes encara comprar-lo, no vivim des turisme, vivim per es turisme y aixo ja ha rebentat.Es joves aqui ja no tenen futur ,han de viure de tres en tres a un pis llogat ,no hi ha vivenda social ,es governants miren cap a un altre banda,ses constructores nomes fan pisos per estrangers que paguen lo que els hi demanen .
Valoració:5menosmas
Per T. Sostenible, fa mes de 2 anys
No és fàcil això, i cada un i diu la seva, la realitat és que no podem créixer "in eternum" i ses cosas s'han de gestionar, i no plou mai a gust de tothom, som una illa, he vist lo del Caló des Moro al pasat estiu, i son desbarats, els efectes son davastadors i me ve a na's cap una dite" se pot morir d'èxit". Esper que no sigui el cas de Mallorca, seny per tots.
Valoració:6menosmas
Per un veí, fa mes de 2 anys
No serà que aquestes 90.000 places sobren?
Hem sobrepassat el sostre i hem de decreixa, si o si.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente