algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

Conservació del patrimoni: l'IBANAT inicia les obres de millora a les teulades de les cases de Son Real

L'Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha començat les obres de reparació de les cobertes del centre d'interpretació i Casa dels Senyors de la finca pública de Son Real per eliminar problemes d'humitat i afavorir la correcta canalització de l'aigua.

En concret, les feines consisteixen en la modificació dels pendents, substitució de les teules i donar morter parcialment a la coberta i de la Casa dels Senyors per evitar infiltracions i humitats.

Segons ha explicat el Govern aquest dissabte, l'elevada inclinació de la coberta havia provocat un desplaçament de les teules i, en conseqüència, majors infiltracions. Un problema que se sumava a l'estat de deteriorament ocasionat pel pas del temps tant a la teulada on s'ubica el centre d'interpretació, com a les cases adjacents.

El projecte d'obres inclou l'aixecament de les dues filades de cada vessant de la coberta del centre d'interpretació, el replantejament de noves pendents del canaló d'acer galvanitzat per connectar amb els baixants existents i l'execució d'una capa de material impermeabilitzant sobre la qual es muntaran de nou les teules retirades.

A la Casa dels Senyors, se substituirà la finestra que dona accés a la teulada per afegir-hi una obertura lateral que faciliti l'accés, reteular la coberta amb teula àrab i la col·locació d'un pal per antenes a la caixa de l'ascensor de la coberta.

Les feines duraran vuit mesos i tenen un valor de 39.829,23 euros més IVA. Durant aquest temps, no es veurà modificat l'accés al centre d'interpretació, que es podrà continuar visitant en el seu horari habitual.

Les cases de la possessió de Son Real foren construïdes a l'edat mitjana i formen un conjunt tradicional d'edificacions que compren cases senyorials, claustres, torres de defensa, capelles i magatzems, entre d'altres. A Ses Cases Noves, aixecades el segle XX, s'hi rehabilitaren els antics sestadors i s'hi ubicà l'actual centre d'interpretació, inaugurat l'any 2008 amb temàtica etnològica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.