algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Pere Gomila (AELC): «Maria Antònia Oliver va fer una obra de les més importants de la literatura catalana dels darrers 50 o 60 anys»

L'escriptor i traductor Pere Gomila ha expressat el dol de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana per la mort de Maria Antònia Oliver: «Tots a l'Associació vàrem quedar consternats perquè tot i saber que estava delicada no ens esperàvem aquesta notícia».

Gomila ha destacat que «Ens ha produït dolor perquè a part de l'obra fonamental de na Maria Antònia i de la relació personal que molts han tengut amb ella, hem de tenir en compte que na Maria Antònia va ser un dels membres fundadors de l'associació i no només això, sinó que també va ser la primera dona sòcia. Ja quan va començar l'Associació va ser amb nosaltres l'any 1977 en el primer congrés de cultura catalana».

El representant de l'AELC ha subratllat que «Maria Antònia va fer una obra de les més importants de la literatura catalana dels darrers 50 o 60 anys, però a més, té una obra important i avançada en el seu temps. Ella quan escriu, igualment que tota la generació del 70, amb una actitud de ruptura i evidentment ella s'avança, amb moltes coses, a la seva època. Per exemple, amb la seva manera de tractar i mesclar elements fantàstics amb polítics, també amb un cert ús de la intertextualita».

Finalment, Gomila ha declarat també que «Aquests són elements que no es popularitzaran fins uns anys després. També té la capacitat de poder fer aquesta obra més rupturista i a la vegada de tenir una vocació de servei amb una obra més de tipus popular, tot a través de guions de televisió per arribar a un públic molt més ampli. I a part, recull també tota la tradició popular a partir de les rondalles de n'Alcover».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.