nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

La Societat de Salut Pública de Catalunya i Balears demana prudència i que no es parli de «gripalització de la Covid»

La Societat de Salut Pública de Catalunya i de Balears (SSPCiB) ha demanat que les mesures d'aquesta «nova fase» de la pandèmia reforcin tant l'atenció primària com la vigilància epidemiològica.

Ha considerat que les mesures «en el que sembla ser un canvi de gestió de la pandèmia siguin prudents i progressives, evitant parlar d'una gripalització de la Covid», perquè creuen que pot portar a una banalització dels efectes de la pandèmia.

En aquest sentit, han advocat per una vigilància epidemiològica robusta, alhora que consideren «adequat plantejar una modificació de l'estratègia de rastreig intentant limitar-la progressivament».

Per a la SSPCiP, tot i que s'aposti per una coordinació amb la primària, aquesta «ha de poder recuperar el seu rol» --referits al control de malalties no transmissibles i al treball comunitari--, i per a això, diuen, cal dotar-la de més recursos, fer canvis estructurals i garantir l'estabilitat del personal.

Els experts també han reclamat que les pròximes decisions es comuniquin amb «precisió i honestedat» perquè pronostiquen que seran de criteri més polític que sanitari d'acord amb l'actual context de la pandèmia, segons la institució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.