nubes dispersas
  • Màx: 12.06°
  • Mín: 7.77°
12°

STEI: «La Conselleria castiga els centres amb la imposició de més burocràcia»

194167

Aquests dies els centres educatius de les Illes Balears han rebut una enquesta que els tutors han de repartir als seus alumnes sobre qüestions relacionades amb el nivell socioeducatiu de les famílies (ISE). Es tracta d’una tasca laboriosa que els infants o les famílies han d’emplenar a mà i que, un cop recollida, els tutors han d’introduir manualment dins el GESTIB, ha explicat l'STEI aquest dimarts.

Per al sindicat, no és admissible que es carregui amb més feines el professorat en aquestes dates, «ja prou saturat amb la gestió dels efectes de les pitjors dades de la pandèmia pel que fa a contagis i a baixes entre el professorat».

Per altra banda, denuncien que tant els equips directius com els equips docents van «totalment saturats, sense que des de la Conselleria d’Educació s’hagi fet cap passa per a reduir la càrrega burocràtica, sinó més aviat tot el contrari. En una paraula, afegir al banyat».

En el cas del País Valencià, sense anar més enfora, la Conselleria s’ha compromès a establir moratòries en 26 aspectes burocràtics que van des d’avaluacions de plans i projectes fins a digitalització o gestió econòmica dels centres.

Així, l'STEI posa damunt la taula una reivindicació de fa temps perquè es destini als centres educatius personal d’administració i serveis per a fer les tasques que no són de caire pedagògic. «Com més va més gran és el volum de feina i de temps que el professorat ha de dedicar a qüestions que no són pedagògiques, un fet que va en detriment de les seves capacitats i d’una bona atenció a l’alumnat», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Indignat, fa mes de 2 anys
La Conselleria d'Educació te conservats, en els fitxers que donen suport al GESTIB, les dades d'estudiants des de l'inici del segle. Tot l'historial acadèmic, faltes d'assistència, sancions i d'altres detalls.
Us podeu imaginar que ús fa d'aquesta informació que indica tendències, línies d'actuació que no funcionan bé, professorat que no arriba al mínim neceesari o que obté uns resultats millors que la mitjana, alumnat que excel·leix o que no arriba ...?
Idò ho heu encertat, no en fa RES! Aquesta informació, interesantíssima, dorm plàcidament sense que ningú en tregui profit. Clar, fer-ho suposaria: a/ feina, b/ arriscar-se a obtenir resultats que cap polític vol veure exposats c/ deixar palès que hi ha una guarda d'inútils dirigint l'Administració des de fa molts anys, peró molts molts.
Valoració:0menosmas
Per ciutadana 2, fa mes de 2 anys
Al meu centre també hem d'introduir les dades LES TUTORES!!!!!!
Valoració:3menosmas
Per Normal, fa mes de 2 anys
La buròcràcia sempre ha servit per evitar la solució dels problemes, això és més antic que anar a peu.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente