algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

El Govern convoca ajuts per a promocionar l’aprenentatge de l’alemany als centres de les Balears

194121

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, acaba de publicar la convocatòria d’ajuts per a participar en quatre cursos de llengua i metodologia de l’ensenyament de la llengua i cultura alemanyes organitzats pel Goethe Institut a Alemanya durant l’estiu de 2022. Adreçats al professorat que imparteix l’assignatura d’alemany en nivells no universitaris a centres educatius sostinguts amb fons públics de les Illes Balears, la convocatòria està prevista en el marc del nou conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern i el Goethe Institut de Barcelona corresponent al curs 2021-2022.

Amb la finalitat de promocionar l’aprenentatge de l’alemany com a segona llengua estrangera, la Conselleria i el Goethe Institut de Barcelona varen reeditar la seva col·laboració a finals de desembre amb la signatura d’un nou conveni. Conveni que permetrà, per a aquest curs, promoure accions de suport i reforç per a l’adquisició de destreses de comprensió i expressió oral i escrita en llengua alemanya, a la vegada que s’impulsa i fomenta l’aprenentatge i l’ensenyament de la llengua i cultura alemanyes.

Es preveuen actuacions per al professorat i l’alumnat

Per als docents s’ha publicat en el BOIB (22 de gener de 2022) la convocatòria de quatre places per al professorat d’alemany per a participar en cursos de llengua i metodologia de l’ensenyament de la llengua alemanya organitzats pel Goethe Institut a Alemanya durant l’estiu de 2022.

També s’ha previst l’organització i impartició d’un curs mixt de formació de 24 hores en llengua i metodologia per a l’actualització didàctica del professorat de llengua alemanya (Lasst un über Sprechen sprechen!), el qual es farà al CEP de Palma en dues parts, una al febrer i l’altra al maig de 2022, així com la impartició d’una sessió informativa de dues hores per al professorat d’alemany que prepari l’alumnat per als exàmens oficials (Goethe-Zertifikat A2:Fit in Deutsch i Goethe-Zertifikat B1J: Deutsch für Jugendliche) del Goethe Institut per al curs escolar 2021-2022.

Per a l’alumnat s’organitza la convocatòria de les proves Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch i Goethe-Zertifikat B1J: Deutsch für Jugendliche, diplomes oficials del Goethe Institut.

La matrícula de les proves oferirà un descompte considerable a l’alumnat respecte dels preus públics oficials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carreroblancovoladorrrr, fa mes de 2 anys
Bé, ara que ja els encaminen al castellà del 'Viva Franco', a veure què els ensenyaran amb l'alemany
Valoració:4menosmas
Per Efectivament, fa mes de 2 anys
Efectivament, el tema és que la gent té la percepció que el català no és útil. No és un tema de capacitat, tothom sap que hi ha castellans que no dominen el català i que en canvi, per feina o perspectives, es defensen en altres llengües. Per tant el que ens hem de demanar és qui és responsable del defècit de prestigi que afecta a la llengua catalana.
Valoració:2menosmas
Per un vei, fa mes de 2 anys
Desgraciadament un cambre no necessita el català. Ni el vol apredre.
Valoració:8menosmas
Per Com més llengües millor, però..., fa mes de 2 anys
Com més llengues s'ensenyin millor.
Però aquestes altres llengües s'haurien d'ensenyar a partir del Català i no del Castellà. Tanmateix els monolingues del Castellans si son incapaços d'aprendre el més bàsic en la nostra llengua, més incapaços seràn d'aprendre a parlar i escriure en Alemany, o Anglès, o Rús, o Xinès o Àrab, que son més difícils.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente