algo de nubes
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 8.69°
17°

Son Espases adverteix de l'aparició d'una nova subvariant d'Òmicron, la BA.2

L'Hospital Son Espases ha advertit de l'aparició d'una nova subvariant d'Òmicron, la BA.2, que actualment està sent investigada i estudiada, encara que «tot apunta al fet que és similar» al cep original.

Així ho ha explicat aquest dimarts en declaracions a Europa Press el cap del Servei de Microbiologia de l'Hospital, el doctor Antoni Oliver, qui ha detallat que aquesta subvariante «està augmentant molt en països com Dinamarca, on és la dominant, i aquí s'ha començat a veure en els últims dies».

«Hem confirmat algun cas a les Balears per seqüenciació», ha continuat el doctor, detallant que, actualment, el 96,3 per cent dels casos confirmats són Òmicron i del percentatge restant, la meitat es corresponen a Delta i l'altra, a la subvariant.

«En principi sembla que és molt similar a Òmicron i ara s'està valorant si és més transmissible o no, està en investigació", ha insistit.

Les Balears arriben al pic de la sisena onada

El doctor ha assegurat que les Balears ja han arribat al pic de la sisena onada, encara que en forma d'altiplà, és a dir, «no acaba de baixar clarament, la tendència és el descens, però no hi ha una baixada molt clara».

En aquest sentit, ha detallat que actualment Son Espases analitza una mitjana de 2.000 proves diàries --PCR i antígens-- de les quals entre el 40 i el 45 per cent dona un resultat positiu. «Són nivells més baixos que fa dues setmanes, però també hi ha hagut un canvi en els criteris de diagnòstic», ha puntualitzat.

Finalment, Oliver ha xifrat en al voltant de 100.000 les persones que s'han contagiat a les Balears per la variant Òmicron.

Probablement s'aconsegueix una certa immunitat de grup natural enfront d'aquesta variant, el problema és si serà efectiva front a les noves, encara que sumant la vacunació tenim una immunitat global important amb cada vegada menys patologies greus respecte al total de positius», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per L'amo de Son Carabassa, fa mes de 2 anys
Però no era un nivell de català?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente