cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La nova llei d'educació de les Illes Balears, que és a punt d'aprovar-se, inclou el castellà com a llengua vehicular. Què en pensau?

Ben aviat es votarà al Parlament de les Illes Balears una nova llei d'educació. Entre els punts polèmics hi ha els que fan referència a la llengua en la qual s'han de fer les classes. La nova llei preveu que tots els centres hagin de fer un mínim del 50% de l'ensenyament en català, però també recull, per primera vegada, que el castellà serà llengua vehicular a l'ensenyament de les Illes Balears. Volem saber què en pensau.

La nova llei d'educació de les Illes Balears, que és a punt d'aprovar-se, inclou el castellà com a llengua vehicular. Què en pensau?

  • No canvia res, a la pràctica el castellà ja és llengua vehicular

  • És una bona manera de blindar el 50% d'ensenyament en català

  • És una passa enrere i obri la porta a imposar mínims d'ensenyament en espanyol

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Un Menorquí, fa 11 mesos
L'únic que en pens d'aço és que avam si es centres educatius, sa gran majoria almanco fan seny i foten es 100 de català i avam si es monolingues de castellà l'aprenen d'una vegada i s'integren a Ses Illes Balears, Per l'amor de Déu esque de cada dia per una passa envant en reculam 20 penrerra açò ja fa ganes de riure tu!
Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
En quin precepte legal es basen es jutges per a imposar determinat percentatge de classes en castellà? No estan fent de poder legislatiu? I si ara parlen des 20% llavò imposaran es 40, 50, 75 o 100%. És una sinistra amenaça
Valoració:6menosmas
Per , fa dervers d'un any
I perque necessitam una llengua que porta aferrats el record dels "conquistadores" genocides, de "paletos", de la immigració i de feixistes colpistes que s'esta impodant per la força?
La majoria estam a favor del bilingüisme, però del bilingüisme amb el Català i l'Anglés.i també la majoria estam avorrint al Castellà, per la manera com el volen ficar a dins de la nostra societat, donant la raó a qualsevol cara-bruta que vagi en contra nostra, per errat que vagi i per folent que sigui, només perque no sap, ni vol, ni tampoc és capsç d'aprendre a parlar més que el Castellà i ens criminalitza als altres.
S'ha feta avorridora, aquesta llengua, amb les seves imposicions i amb la mala educació, el supremacisme i la violència, de la majoria que la ténen com la seva llengua materna.


Valoració:10menosmas
Per , fa dervers d'un any
El Castellufo se va ficant per tot i ho fa aprofitant que els que governen no son catalanoparlants, però no és la llengua de la nostra terra, ni tampoc ho serà mai.
Més valdria que enlloc de tant de Castellà o d'Español, s'ensenyàs l'Anglès, que és la vertadera llengua internacional, dels negocis, de la política i cultural i wie rl Castellà no li podrà prendre mai.
Valoració:6menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any

Me parece lógico, como a cualquier persona normal que no sea un ultranacionalista excluyente.

Valoració:-18menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any

encara estam amb aquestes?
fa 40 anys que ja sa donaven classes en català.
reculam massa! Mestres, que passa? No el sabeu parlar? Pares, i vosaltres que? El parlau a casa ?

Valoració:14menosmas
Per Comèdia, fa dervers d'un any

Ara segur que sortiran els de Més representant la comèdia de dir que no hi estan d'acord i que esmenaran la cosa. És el paper que els pertoca de fer. Però el que importa és que el Govern ja ha transmès a la població que els partits que el composen creuen que el catallà és la llengua pròpia de les Illes.

Valoració:2menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any

Tanmateix, els ciutadans som els qui parlam. Tenim la pella pel mànec. Que no s´oblidi!

Valoració:6menosmas
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any

Un pas més cap a la substitució lingüística.
El castellà és la llengua pròpia de Castella, no pas de la nostra nació. Si el català no és oficial a Castella el castellà tampoc no ho ha d'ésser aquí.Fora els colons castellans i llur llengua!

Valoració:25menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

No som un país bilingüe, som un país bilingüitzat, en procés de substitució lingüística

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente