cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La nova llei d'educació de les Illes Balears, que és a punt d'aprovar-se, inclou el castellà com a llengua vehicular. Què en pensau?

Ben aviat es votarà al Parlament de les Illes Balears una nova llei d'educació. Entre els punts polèmics hi ha els que fan referència a la llengua en la qual s'han de fer les classes. La nova llei preveu que tots els centres hagin de fer un mínim del 50% de l'ensenyament en català, però també recull, per primera vegada, que el castellà serà llengua vehicular a l'ensenyament de les Illes Balears. Volem saber què en pensau.

La nova llei d'educació de les Illes Balears, que és a punt d'aprovar-se, inclou el castellà com a llengua vehicular. Què en pensau?

  • No canvia res, a la pràctica el castellà ja és llengua vehicular

  • És una bona manera de blindar el 50% d'ensenyament en català

  • És una passa enrere i obri la porta a imposar mínims d'ensenyament en espanyol

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Un Menorquí, fa mes de 2 anys
L'únic que en pens d'aço és que avam si es centres educatius, sa gran majoria almanco fan seny i foten es 100 de català i avam si es monolingues de castellà l'aprenen d'una vegada i s'integren a Ses Illes Balears, Per l'amor de Déu esque de cada dia per una passa envant en reculam 20 penrerra açò ja fa ganes de riure tu!
Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys
En quin precepte legal es basen es jutges per a imposar determinat percentatge de classes en castellà? No estan fent de poder legislatiu? I si ara parlen des 20% llavò imposaran es 40, 50, 75 o 100%. És una sinistra amenaça
Valoració:6menosmas
Per , fa mes de 2 anys
I perque necessitam una llengua que porta aferrats el record dels "conquistadores" genocides, de "paletos", de la immigració i de feixistes colpistes que s'esta impodant per la força?
La majoria estam a favor del bilingüisme, però del bilingüisme amb el Català i l'Anglés.i també la majoria estam avorrint al Castellà, per la manera com el volen ficar a dins de la nostra societat, donant la raó a qualsevol cara-bruta que vagi en contra nostra, per errat que vagi i per folent que sigui, només perque no sap, ni vol, ni tampoc és capsç d'aprendre a parlar més que el Castellà i ens criminalitza als altres.
S'ha feta avorridora, aquesta llengua, amb les seves imposicions i amb la mala educació, el supremacisme i la violència, de la majoria que la ténen com la seva llengua materna.


Valoració:10menosmas
Per , fa mes de 2 anys
El Castellufo se va ficant per tot i ho fa aprofitant que els que governen no son catalanoparlants, però no és la llengua de la nostra terra, ni tampoc ho serà mai.
Més valdria que enlloc de tant de Castellà o d'Español, s'ensenyàs l'Anglès, que és la vertadera llengua internacional, dels negocis, de la política i cultural i wie rl Castellà no li podrà prendre mai.
Valoració:6menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

Me parece lógico, como a cualquier persona normal que no sea un ultranacionalista excluyente.

Valoració:-18menosmas
Per xisca, fa mes de 2 anys

encara estam amb aquestes?
fa 40 anys que ja sa donaven classes en català.
reculam massa! Mestres, que passa? No el sabeu parlar? Pares, i vosaltres que? El parlau a casa ?

Valoració:14menosmas
Per Comèdia, fa mes de 2 anys

Ara segur que sortiran els de Més representant la comèdia de dir que no hi estan d'acord i que esmenaran la cosa. És el paper que els pertoca de fer. Però el que importa és que el Govern ja ha transmès a la població que els partits que el composen creuen que el catallà és la llengua pròpia de les Illes.

Valoració:2menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Tanmateix, els ciutadans som els qui parlam. Tenim la pella pel mànec. Que no s´oblidi!

Valoració:6menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

Un pas més cap a la substitució lingüística.
El castellà és la llengua pròpia de Castella, no pas de la nostra nació. Si el català no és oficial a Castella el castellà tampoc no ho ha d'ésser aquí.



Fora els colons castellans i llur llengua!

Valoració:25menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

No som un país bilingüe, som un país bilingüitzat, en procés de substitució lingüística

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente