algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

Logopedes i pediatres de les Balears observen un endarreriment de la parla en els nins a causa de la màscara i les restriccions

193625

Pediatres i logopedes de les Balears han observat un endarreriment en la interacció, socialització i adquisició del llenguatge en els més petits arran de l'ús de la màscara i les restriccions derivades de la pandèmia.

Així ho ha explicat la presidenta de l'Associació de Pediatria d'Atenció Primària de les Balears (Apapib), Marianna Mambie, qui ha insistit que «els nins estan començant a parlar més tard de l'habitual».

«El més normal és que a l'any diguin les primeres paraules, al cap de 18 mesos juntin dues paraules I a partir dels dos anys comencin a elaborar frases més curtes, però ara estan començant molt més tard», ha assenyalat.

A més, la pediatra ha alertat També de l'augment en la detecció de problemes de neurodesenvolupaments arran de les restriccions, és a dir, «nins que presenten dificultats per relacionar-se amb els altres i fins i tot presenten característiques de l'espectre autista».

Per la seva part, la membre de la junta directiva del Col·legi de Logopedes de les Balears, Miquela Sastre, ha puntualitzat que, «a escala pràctica, s'ha apreciat un augment en l'endarreriment a l'hora d'adquirir la parla, malgrat que a escala científica encara no s'ha especificat».

«Aprenem a parlar quan estam en contacte amb altres entorns socials, això no obstant, ara s'han vist restringides les experiències, i com més capacitat tendràs d'adquirir vocabulari», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Millor un endarreriment que anar a Son Tril·lo!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente