nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

El Fòrum de la Societat Civil recomana una reconversió del turisme «a la baixa»

193603

El Fòrum de la Societat Civil ha aplaudit l'anunci de la nova Llei de Turisme de les Balears, per incloure mesures per a millorar les condicions de treball en el sector, encara que ha demanat que aquestes pràctiques siguin extensibles a tota l'oferta d'allotjament, més enllà dels hotels, i que impliquin «una disminució real» de les sobrecàrregues de treball.

Segons ha explicat el Fòrum aquest dimecres, encara que també han reconegut la inclusió de mesures per a pal·liar alguns dels impactes ambientals que el turisme pot tenir sobre les Illes, consideren que aquestes són «clarament insuficients».

«L'enorme impacte del turisme de masses sobre el nostre medi ambient no desapareixerà posant un doble botó en els WC dels hotels o eliminant els plàstics d'un sol ús», han advertit. Amb tot, han mostrat el seu suport a l'obligatorietat de dur a terme una «comptabilitat ambiental».

Així mateix, han recordat que el Fòrum va plantejar fa mesos propostes per a la reconversió turística que ajudarien a respondre les preguntes que suscita la nova llei, com les mesures que s'implantaran en l'oferta complementària hotelera, el lloguer vacacional o els creuers, han exemplificat.

En aquest sentit, han recomanat una reconversió del turisme «a la baixa» a través de canvis en els usos de l'oferta hotelera «obsoleta», així com la desconstrucció d'edificis turístics amb alt impacte ambiental, la modernització del parc hoteler obsolet o la creació d'un índex d'obsolescència dels establiments turístics i una comptabilitat social i ambiental.

«És del tot necessari un pla estratègic del sector turístic amb un ampli suport de la societat de les Illes», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.