cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Unides Podem planteja que el Consell assumeixi les competències de mobilitat i transport públic per arreglar la situació als SFM

Unides Podem ha considerat urgent, aquest divendres, que el Consell de Mallorca assumeixi les competències sobre mobilitat i transport públic per «garantir el caràcter públic» de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Així s'ha expressat la portaveu d'Unides Podem en el Consell, Magdalena Gelabert, que ha lamentat «la situació amb Serveis Ferroviaris de Mallorca i la precarització dels treballadors». Aquest mateix divendres s'han reprès les aturades de vaga als SFM.

«Després de molts mesos veim que la situació no avança. Entenem perfectament les peticions dels treballadors i creim que és el moment d'abordar de manera definitiva la situació que pateixen», ha declarat Gelabert.

En aquest sentit, la portaveu de la formació ha advertit que «si el Consell de Mallorca hagués assumit les competències de transport públic» la situació seria «completament diferent», «ja que el Consell és la institució que més coneix la realitat de l'illa i que, en conseqüència, pot actuar amb més perspectiva i coherència».

Gelabert ha afegit que «l'Estatut recalca que les competències en transport són de cada consell insular» i que el traspàs de competències «és un punt clau dels 'Acords de Raixa'».

Per la seva banda, el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha incidit en què volen «invertir en la xarxa ferroviària i en el transport públic de l'illa, insistint en el caràcter públic d'aquest». «Per a Unides Podemos, l'externalització, ja sigui parcial o total, no està damunt de la taula», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.