algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

L'Oficina de Drets Lingüístics de les Balears registra 206 denúncies des de la seva posada en marxa

192895

L'Oficina de Drets Lingüístics de les Balears, dependent de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, ha registrat un total de 206 denúncies, des de la seva posada en marxa, el mes de desembre de 2020.

En la majoria dels casos, 164, l'Oficina ha actuat atenent sol·licituds de la ciutadania. I, en els 42 restants ho ha fet d'ofici.

En tots, no obstant això, s'ha actuat per a defensar els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes, els qui han interposat 168 reclamacions, a més de fer 30 suggeriments i vuit consultes respecte a casos que afectaven en 187 ocasions al català, en 17 al castellà i en dos a totes dues llengües.

Així mateix, per àmbit, destaca que la majoria de denúncies han estat interposades contra l'administració pública (171) enfront de les 34 en l'àmbit privat -25 d'elles en relacions comercials o de servei- i a una en la corporació de dret públic.

En aquesta línia, han precisat que de les 171 denúncies contra l'administració pública, 120 casos corresponen a la CAIB, i d'aquests un total de 78 fan referència al Servei de Salut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per És bastant útil, fa mes de 2 anys

Tot hem sofert atropells lingùístics qualque vegada, però abans no teniem a on denunciar-ho.
Almenys ara sabem la pèssima qualitat humana i la pèssima educació, d'aquesta gent que imposa las seva llengua sobre la que és la nostra pròpia i ens maltracta impunement. Perque malgrat no tenguin potestat per sancipnar de moment, almenys sabem quins son els comerços que expulsen i tracten als catalanoparlants com si fóssim delinqüents, pel que ja no anam a fer-hi despesa.

Valoració:1menosmas
Per Desinterès, fa mes de 2 anys

El desinterès és del PSOE, Podemos i Més, partit que fa part del Govern. La responsabilitat d'haver abandonat la reivindicació de la llengua catalana és compartida. El que passa és que la representació propagandística és diferent. Uns callen i l'altre, de tant en tant, plora una mica, tampoc no massa.

Valoració:3menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Molt bé, ja tenim una estadística, ara voldríem saber què ha fet l'oficina, una vegada ha rebut les denúncies, arxivar-les després d'ordenar-les? De moment, l'estadística és l'únic que sabem que fa, jo en tem que no pot fer altra cosa perquè no té potestat i depèn del govern. Més fum per amagar tota la desídia i desinterès de PSOE/UP per la protecció i foment del català.
Si vols anar ben servit, fes-te tu mateix el llit. Veritat que si, Francina?

Valoració:4menosmas
Per català sense manies, fa mes de 2 anys

Cal defensar la nostra llengua cada dia i en tot moment.
Hem de denunciar totes les agressions i faltes de respecte en vers la nostra parla i els catalanoparlants. No ens hem de deixar ni una sola falta sense resposta.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente