algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Salut crea una eina en línia per agilitzar el seguiment de contactes estrets de casos positius de Covid-19

La Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa una eina en línia per tal d'agilitzar el seguiment de contactes estrets de casos positius de Covid-19. Aquesta, de moment, operativa a Mallorca i prest s'ampliarà a Menorca i a Eivissa.

Segons ha explicat la consellera Patricia Gómez i la subdirectora d'Atenció Primària i Atenció a les Urgències Extrahospitalàries, Marga Servera, la Central de Coordinació Covid-19 notificarà directament a cada cas el resultat positiu de la prova diagnòstica. I, amb el mateix missatge, aquesta persona rebrà l’enllaç a l’eina d’autorastreig, el qual haurà de reenviar a tots els seus possibles contactes estrets perquè responguin un qüestionari; i així determinar si ho són.

En cas afirmatiu rebran les indicacions adequades i podran demanar cita per a una prova diagnòstica. D’aquesta manera, els casos sospitosos no hauran d’esperar que els telefoni el Servei de Salut, cosa que els evitarà l’angoixa de l’espera.

De moment, aquesta prova es farà als centres covid-exprés de Son Dureta, covid-exprés de Manacor, covid-exprés de d’Inca, el Centre de Salut Santa Ponça (només dissabte i diumenge) i el Centre de Salut Xaloc (Campos). Més endavant s'hi afegiran el SUAP Escola Graduada (Palma), el SUAP s’Escorxador (Palma), el SUAP Spn Pisà (Palma), el SUAP Inca i el Centre de Salud sa Torre (Manacor).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.