cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Les Illes Balears generen les primeres molècules d'hidrogen verd del sud d'Europa

El Govern de les Illes Balears ha fet una inversió de 3,75 milions d'euros en aquest projecte que converteix les Illes Balears en pionera en la producció d'aquesta font energètica

La planta d'hidrogen de Lloseta s’ha posat en marxa aquest dijous amb la generació en proves de les primeres molècules d'hidrogen verd del primer projecte d'hidrogen renovable a escala industrial a l'Estat espanyol i pioner al sud d'Europa, després d’haver rebut l'autorització ambiental integrada per part del Govern.

El projecte Power to Green Hydrogen Mallorca està liderat per ACCIONA Energía i Enegás, amb la participació a més de CEMEX i l’IDAE. Aquesta planta generarà fins a 300 tones d'hidrogen verd cada any produïdes al 100% a partir de plantes fotovoltaiques i amb la qual es podrien reduir les emissions de CO2 fins a 20.700 tones a l'any. La producció d'hidrogen es realitzarà de manera gradual i compassada a la disponibilitat de les infraestructures necessàries per al seu subministrament a clients finals.

El projecte compta amb una subvenció directa per part de la UE de 10 milions d'euros que aconseguirà mobilitzar gairebé 50 milions d'euros en conjunt. El Govern, per la seva banda, ha fet una inversió de 3,75 milions d'euros mentre que l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) ha invertit de forma inicial al voltant de 2,5 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 2 anys

En Nofret té raó. ACCIONA Energía i Enegás, amb la participació a més de CEMEX i l'IDAE. Son sempra els mateixos a parar la mà. Diners públics per fer negocis privats, Espanya en estat pur. Un clar exemple de cap a on aniran els ajuts econòmics europeus que han d'arribar.

Valoració:1menosmas
Per segur, fa mes de 2 anys

Grandes pensamientos mentales del cum laude Nofret. (El nombrecito ya lo dice todo)

Valoració:-10menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Més doblers públics a empreses privades per a lucre particular. El que necessitem son empresas que primin les persones i el mediambient abans que el negoci

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente