algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

Acaba la segona fase d’excavació de Son Coletes amb 54 noves víctimes localitzades, quatre de les quals són dones

Aquesta setmana acaba la segona fase d'excavació i exhumació al cementeri de Son Coletes, iniciada el passat 18 d'octubre. Durant aquestes setmanes, s'han localitzat set fosses, algunes de noves, altres com a continuïtat de les excavades l'any 2020.

Així, en aquesta segona fase, s'han recuperat les restes de 17 víctimes més, en les fosses 1 i 2. En la tercera, fins a 15 cossos, allà mateix on es varen localitzar sis milicians de l'expedició del capità Bayo l'any 2020; a més a més, a partir de les primeres observacions antropològiques, s'intueix que quatre d'aquests podrien ser dones, una de les quals menor de 22 anys.

Per altra banda, en les noves fosses localitzades, s'hi han trobat 21 individus més; sumant així, a un total de 54 noves víctimes. Tots aquests se sumen a les 25 víctimes ja localitzades durant la primera intervenció, l'any 2020.

Durant el balanç que s'ha fet aquest dijous, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha volgut destacar que són «54 persones, amb les seves respectives històries i famílies, que varen acabar essent assassinades per motius polítics, per les seves idees i per defensar la democràcia», agraint així els «resultats molt satisfactoris» d'aquesta segona fase.

A partir d'ara

Una vegada finalitzada la feina de camp, les tasques es traslladaran al laboratori on l'equip d'antropòlogues d'Aranzadi i ATICS analitzaran les restes exhumades per mirar d'afinar característiques que ajudin en el procés d'identificació; així com es continuarà amb la recollida d'ADN de familiars que pensin que els seus familiars desapareguts podrien haver estat enterrats a l'antic cementeri de Son Coletes.

En aquest sentit, la Direcció General de Memòria i l'empresa Aranzadi posaran en marxa un nou procés de recollida de mostres d'ADN de familiars durant aquest pròxim mes de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.