algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°
10°

El Consell crea el 'Premio Escenario Mallorca', sense rastre del català, al festival de curtmetratges Notodofilmfest

La Mallorca Film Commission, Departament de la Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca, i el Notodofilmfest han unit forces en l’edició d’enguany del festival de curtmetratges, que celebrarà la gala de lliurament de premis el pròxim dilluns, 20 de desembre, al Cine Doré (Madrid) i en la qual participarà el responsable de la Film, Pedro Barbadillo. La col·laboració és amb l'objectiu de promocionar Mallorca com a plató de rodatges entre realitzadors i creatius.

Així, per aquesta edició s’ha creat el 'Premio Escenario Mallorca', amb «l’objectiu d’incentivar la creació audiovisual i el rodatge de curtmetratges a localitzacions de l’illa». Per tal d’inspirar els participants, Notodofilmfest va convidar tres directors a actuar com a ambaixadors del premi i a realitzar un curtmetratge amb aquest objectiu: Margalida Adrover (Es tu turno), Javier del Álamo (Comer en casa) i Pablo García (Raíces). Tots ells en castellà.

«Mallorca ofereix grans avantatges com a escenari de cinema: més de 300 dies de sol l’any, més de 3.640 km de paisatges, platges, història i patrimoni. Tot això ha inspirat la nova categoria de premis del Notodofilmfest 2021, que està dotada amb 1.000 euros i a la qual s’han pogut presentar curtmetratges rodats a l’illa, tant en localitzacions exteriors com interiors. El premi cerca històries que inspirin i incitin a conèixer un territori que té molt a oferir», expliquen des del Consell de Mallorca. A més, remarquen que la nova categoria 'Premio Escenario Mallorca' ha estat «creada per a creadors mallorquins». No obstant això, ni tan sols el nom del premi està en la llengua dels mallorquins.

Segons les normes del festival, «perquè els curtmetratges puguin ser vistos pel major nombre de persones possible, és obligatori que estiguin subtitulats: Si està en castellà, haurà de dur subtítols en anglès; si està en anglès, haurà de dur subtítols en castellà; i si està en qualsevol altra llengua, haurà de dur subtítols en castellà». Per tant, ni rastre de la llengua pròpia de Mallorca.

Dels curtmetratges presentats, el jurat n’ha seleccionat quatre: Cucarell, de Lluís Garau; El fluir de la Sangre, de Santino Lamorte; L’estiu, d’Antonia Sastre i Volver a verte sonreír, de Ricardo Quispe Cruz.

Sobre Notodofilmfest

Notodofilmfest és un festival de cinema que neix l'any 2001 amb la vocació de secundar i servir d'aparador als joves creadors audiovisuals a través d'un mitjà nou, internet; i que a més trenca amb les barreres de producció i distribució de pel·lícules.

El festival és una iniciativa de la Fàbrica a partir d'una idea original de Javier Fesser, i el seu objectiu és posar internet al servei del cinema com a fórmula per a descobrir talent nou, per poder experimentar amb un mitjà a l'abast de tothom, i per aconseguir una difusió molt àmplia.

Amb 19 edicions a l’esquena, aquest festival és àmpliament reconegut a l'Estat espanyol com la convocatòria de referència del cinema a internet.

Notodofilmfest ha aconseguit una participació alta i una audiència internacional: més de 18.000 curtmetratges presentats a concurs en 19 edicions, pel·lícules de 48 països diferents, 24 milions d'espectadors anuals i premis substanciosos repartits en diferents categories, que inclouen, a més, beques de formació i ajudes a la producció de projectes audiovisuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No s'ha de tornar votar a aquests traidors, fa mes de 2 anys

El vot que hauria d'haver anat a MÉS, o a El Pi, entregat al PSOE perque no governas el PP-VOX, aquests receptors no desitjats i escollits per les circunstàncies enlloc de ser conscients, de que governen grácies a vots que no son seus, si no de gent nacionalista de les nostres illes i catalanoparlant, se dediquen a fer contents als castellanistes i espanyolistes catalanofòbics i menyspreen a la gent d'aqui.
Son una gent molt falsa.

Valoració:3menosmas
Per Bah !, fa mes de 2 anys

Premio escenario Mallorca, però això què és ? És el primer cop que ho sento anomenar ? Serà un òrdago franco-feixista d´alguns eÑarros desvagats ! Bah !

Valoració:4menosmas
Per El vot útil, fa mes de 2 anys

El vot útil de Més donant poder al PSOE

Valoració:5menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys

El Consell de Mallorca hauria de subvencionar coses mallorquines: les matances (ajuts per comprar pebre, per pagar el matancer, pel manescal...), repartir llet d'ametla i coques de torró a les escoles, etc.
Però no. S'estimen més subvencionar guatxiqueis neopijohippiestufats.

Valoració:9menosmas
Per Mireu que fan, amb el vostre vot útil. 😠, fa mes de 2 anys

La mos han ficat ben doblegada, a la llengua forastera, els ñordos del PSOE.
La dreta ens embestien sense raó i de manera injusta, però els socialistes ens riuen, ens fan veure que ens abracen i ens claven la ganiveta per l'esquena.
I molts dels que fan aquesta porcada son mallorquins, menorquins,eivissencs o formenteters. I tots ells, uns traidors!

Valoració:9menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

És una vergonya el que està fent aquest govern amb el català i més el consell de Mallorca.
No hem de consentir que ens governi aquesta gent. Van en contra dels mallorquins.
Els hem de fer fora i deixar de pagar-los el sou que ens estàn robant a tots

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente