cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Mir, sobre Cabrera: «És un laboratori que pot aportar dades de gran rellevància per solucionar alguns dels reptes ambientals que encara la Mediterrània aquest segle»

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha inaugurat, aquest dimecres, la IV Jornada de Recerca Científica al Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'arxipèlag de Cabrera. Aquestes jornades tenen com a objectius principals millorar la transferència de coneixements entre el món científic, les administracions i els agents socials i econòmics, així com generar consciència i compromís social sobre la importància dels valors de Cabrera i crear sinergies entre els diferents actors implicats per a dissenyar les polítiques públiques.

Per la seva banda, Mir ha destacat, sobre Cabrera, «la importància que la consolidació d'una cita d'aquestes característiques on es demostra que Cabrera no és només la joia de la corona ambiental de les Illes Balears sinó un laboratori que pot aportar dades de gran rellevància per solucionar alguns dels reptes ambientals que encara la Mediterrània aquest segle». També, la directora del Parc Nacional, Francesca López, ha agraït «la dedicació i treball de tot el personal que fa feina a Cabrera».

Enguany, s'han programat sis xerrades i una taula rodona. El filòleg Cosme Aguiló dissertarà sobre la toponímia a l'arxipèlag mentre que la doctora Ana Sanz, investigadora de l'IMEDEA-UIB, comentarà el resultat del darrer seguiment de virots i nonetes al Parc Nacional. Gabriel Morey (Fundació Save The Med) i Agustí Torres (SharkMed) oferiran una xerrada sobre els 'Elasmobranquis pelàgics a l'entorn de Cabrera' mentre que el doctor Diego Álvarez Berastegui (IEO) posarà el focus en 'Cabrera en el centre del centre de l'ecologia dels grans migradors oceànics'. D'altra banda, la doctora Iris Hendriks (IMEDEA-UIB) parlarà sobre els 'Indicadors del canvi climàtic en àrees costaneres'.

Finalment, la doctora Carme Alomar (IEO) i María Elisa Martínez (Proyecta Consultoría) presentaran el projecte Plastic Busters MPAs finançat pel programa Interreg Med i del qual és soci la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat. El Parc Nacional és un dels espais pilot on es desenvolupa aquest projecte que té l'objectiu d'abordar l'impacte sobre els residus marins a les àrees protegides costaners i pelàgiques.

La Jornada es tancarà amb una taula rodona que tractarà sobre les polítiques de conservació del medi marí que s'haurien d'aplicar a la part ampliada del Parc Nacional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.