algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Les Balears exigiran als sanitaris sense vaccinar que es facin tres proves de detecció de Covid-19 cada setmana

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha avançat, aquest dilluns, que el Govern exigirà el Certificat Covid de vaccinació als treballadors sanitaris i els no vaccinats hauran de fer-se tres proves diagnòstiques de Covid-19 cada setmana, dues de les quals han de ser tipus PCR.

En roda de premsa després del Consell de Govern, el també conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha explicat que, a proposta de la Conselleria de Salut i Consum, l'Executiu ha aprovat que el personal sanitari dels centres públics i privats de nova incorporació o que tornin a la feina després d'un període de permís o vacances, independentment del seu estat de vaccinació, cal que es faci una prova diagnòstica de coronavirus obligatòria.

Aquesta prova s'haurà de fer amb 72 hores d'antelació màxima a la incorporació. A més, Negueruela ha especificat que les persones no vaccinades, però que hagin passat la Covid-19 no s'hauran de fer aquestes proves de cribratge preventiu durant els 90 dies següents al diagnòstic de la infecció.

Aquestes mesures entraran en vigor una vegada que es publiquin al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), una vegada que s'hagi obtengut el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

El portaveu del Govern ha defensat que, amb aquesta mesura per als sanitaris, pretenen donar garanties i seguretat als centres hospitalaris, així com als pacients. Pel que fa a la possibilitat d'estendre aquesta petició a altres col·lectius professionals, Negueruela ha rebutjat fer «qualsevol especulació amb un altre sector».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.