nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

El Govern, IB3 i la UIB impulsen millores en els usos lingüístics del català en la ràdio i televisió públiques

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i IB3 han acordat establir un marc permanent de col·laboració en matèria de foment de la llengua catalana, amb l'objectiu de millorar els usos lingüístics en la televisió i en la ràdio pública de les Illes.

Segons ha explicat el Govern aquest dijous, concretament s'ha fet la firma d'un protocol general d'actuació, que estableix les bases per la creació d'un sistema de col·laboració entre les parts, amb la finalitat de compartir una sèrie de recursos i serveis institucionals per la consecució de l'objectiu.

En concret, la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de la Secretaria d'Universitat, Investigació i Política Lingüística i de la Direcció General de Política Lingüística, oferirà a IB3 recursos d'assessorament en usos i legislació lingüístics, així com eines de formació pels seus professionals.

El conseller Miquel Company ha valorat l'acord destacant que «la col·laboració entre les institucions de les Balears, amb responsabilitat en la protecció i promoció de la llengua pròpia de les Illes, és clau per avançar en el procés de normalització lingüística».

«La nostra radiotelevisió pública té la capacitat d'apropar la llengua catalana a cada llar i a cada família, i la responsabilitat de la UIB i del Govern és posar el màxim de recursos possibles perquè el model lingüístic utilitzat sigui el correcte», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa mes de 2 anys

Sería mejor cerrarla. Es un chiringuito que no sirve para nada

Valoració:-1menosmas
Per És ben necessari, fa mes de 2 anys

Ja era hora...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente