algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Una escola de Canet de Mar, obligada a fer el 25% de les hores en castellà davant la denúncia d'una família

191767

Arran de la denúncia d'una família de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat mesures cautelars perquè el 25% de les hores lectives de P5 es facin en castellà. Així i tot, el tribunal continua estudiant la denúncia de la família, la qual exigeix que el percentatge augmenti fins al 50%.

Les mesures cautelars es varen fer públiques pocs dies després que el Tribunal Suprem espanyol ratifiqués una sentència del mateix TSJC que obliga al Departament d'Educació a assegurar un 25% de castellà a les aules de Catalunya. En aquest context, un grup de pares de l'escola de Canet de Mar s'han organitzat sota el nom de 'Turó en català' i han publicat un manifest en defensa de l'ensenyament en català; al qual es pot donar suport a través de la seva pàgina web.

Algunes de les reivindicacions són: «la nostra defensa de la llengua catalana i el model d'immersió lingüística» i com «els atacs a la immersió impacten greument en la igualtat d'oportunitats de l'alumnat»; «la motivació política de la denúncia i els seus efectes negatius sobre el projecte pedagògic de l'escola» o el fet «que les decisions preses en un projecte pedagògic no es poden canviar a plaer», i els perjudicis que pot comportar fer-ho.

És per això que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Territorial de l'Alt Maresme ha convocat aquest divendres 10 de desembre una manifestació per denunciar la decisió presa pel TSJC; la convocatòria és a les 16.30 al Turó del Parc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per el conserge de la zona, fa mes de 2 anys

Una família no pot obligar al 95% restant a fer el que ella vulgui. En democràcia mana la majoria, com fan els partits majoritaris a las cortes ñolas. És o no és ?
Per tant que a aquest nin li posin un ensenyant especial, i els demés a seguir la norma d´immersió com fins ara. I si el volen el 100 %, doncs que s´hi estiga totes les hores amb dit professor, però que deixin els demés en pau.

Valoració:1menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

Em sembla que caldrà canviar el model lingüístic a les nostres escoles. Com al Baís Basc. Tres línies. Una en català, una "bilingüe" i una altra en castellà. Resultat al País Basc, actualment: vora un 70% dels pares han triat la línia en llengua basca!!! La línia en espanyol és minoritària...
Així, aquests energúmens espanyolistes podrien anar a la línia en espanyol i no emmerdar més els qui volem que els nostres fills estudiïn en la llengua pròpia de la nostra nació. Com ha de ser!

Valoració:1menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Qins collóns,....son tant sòmines que no sen adonen que en els països catalàns el castellà s´aprent encara que ún no vulgui, ( son ganas de cercar problemas allá a on no ni ha agut mai).

Valoració:2menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 2 anys

Pμtes castellufos, que per tot arreu a on posen els peus ho han de desbaratar tot i deixar el seu segell!
I aquests selvatges supremacistes, son els que han anat escampant pel món que els naturals de les Illes Balears som tancats, però quan ells se muden a altres països son incapaços d'aprendre l'idioma de la terra d'acollida, pel que acaben imposant la seva, perque el seu cap no els dóna per més.
Ser la tercera llengua més parlada del món a base de pegar garrotades, d'imposar-se per les males, de fer-se les víctimes i d'aferrar-se a una justícia contaminada per la política no és cap motiu per estar orgullosos, més aviat tot el contrari.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys

Bravo. Ni un paso atrás en la lucha contra el fascismo nacionalista.



Es importante asegurar la privacidad de esta familia para evitar el acoso por parte de los fascistas.

Valoració:-3menosmas
Per català 100%, fa mes de 2 anys

Caldria blindar definitivament l´immersió i les classes en català. Tan sols per a poder tenir un futur, i no acabar sent una extensió monolingüe dels castellufs.

Valoració:6menosmas
Per Com pot ser?, fa mes de 2 anys

I a Madrid que no hi governa l'esquerra? Com és que no fan lleis que evitin aquestes coses?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente