algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

'De la mar a la taula', una exposició de pesca per conscienciar sobre «els productes de quilòmetre zero i de temporada»

Aquesta setmana passada, dijous 2 de desembre, es va inaugurar l'exposició 'De la mar a la taula', a l'oratori del Museu Marítim de Sóller. La instal·lació, comissariada per Diana Borràs i Margalida Mulet, pretén ser una aproximació a la diversitat del patrimoni gastronòmic pesquer de Mallorca, explorant l'origen i l'evolució de la pesca de proximitat; es podrà visitar fins al 30 de juny.

«L'objectiu d'aquesta proposta expositiva està en línia amb la raó de ser del Museu Marítim: contribuir a la divulgació de coneixements sobre la cultura vinculada a la mar, en aquest cas concret, sobre la cultura gastronòmica i les arts i tradicions que formen part de la nostra identitat com a poble i que són patrimoni que va passant de generació en generació», ha explicat la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets. També, referint-se a la compra de productes de quilòmetre zero i de temporada, essent sostenibles i mantenint un model de pesca tradicional, ha apuntat que l'exposició pot ser una forma de sensibilitzar sobre això, també perquè «només amb una ciutadania conscienciada, amb uns compradors potencials compromesos, es pot garantir la continuïtat de la cultura gastronòmica vinculada a la mar».

Les comissàries han destacat que un dels objectius pedagògics de l'exposició és difondre el concepte de patrimoni immaterial marítim i pesquer, les dimensions que té i la diversitat d'actors implicats en la transmissió. «Tant l'activitat pesquera com la cuina marinera són part del patrimoni cultural immaterial, ja que estan associades a coneixements, usos, costums i maneres de fer que s'han transmès de generació en generació i que encara formen part de la vida quotidiana». Un altre dels objectius és visibilitzar els entorns associats a les cuines marineres que inclouen les barques de pescadors, els molls i les confraries, les cases i, més recentment, els restaurants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.