algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

La justícia de les Balears autoritza l'ús del Certificat Covid en la restauració i l'oci nocturn

La Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha donat el vistiplau a l'ús del Certificat Covid a l'interior de bars i restaurants amb aforaments superiors als 50 comensals i a tot l'oci nocturn.

La Sala ha dictat una interlocutòria en què acorda l'autorització de les mesures adoptades en l'Acord del Consell de Govern de dilluns passat i amb vigència fins al proper 24 de gener.

A la interlocutòria, el TSJIB aprecia que les mesures sotmeses a l'autorització són idònies per a limitar la propagació del virus, són necessàries davant l'increment de contagis i són proporcionades davant la tènue limitació de la llibertat individual en benefici de la salut col·lectiva. La Sala també recorda que les mesures poden suposar la restricció o limitació de llibertats, però no la suspensió.

Argumenta, a més, que la documentació, l'exhibició de la qual es requereix, revesteix una triple modalitat -pauta completa, prova negativa o haver superat la malaltia- «assequible a tots», de manera que qui no vol mostrar si ha estat o no vacunat pot
presentar documentació alternativa.

El TSJIB també considera que els drets de qui disposa d'un dels mitjans d'acreditació únicament es veuen compromesos pel que fa a la mera exhibició d'unes dades sobre la seva salut de les quals l'establiment no guarda cap registre, que en tot cas seria una «invasió molt tènue» en el dret a la seva intimitat personal que, a més, es veu compensada amb el lliure accés a aquests espais i activitats.

Finalment, pel que fa als drets de qui no disposa d'un dels documents requerits, el tribunal considera que «són els drets de qui ha optat per primar la seva llibertat personal sobre el benestar col·lectiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barbabum, fa mes de 2 anys

Quests dies que se n'informa, s'agrairien més pistes, sopes, per a gent amb pocs recursos o mòbils senzills.
Per exemple indicar si és suficient amb mostrar targeta de vacunació i DNI. Sinó, més facilitats per a un certificat en paper. O llocs amb 'caixers' confiables on poder imprimir-hó.
O sigui, més eines que el que s'anuncia ara, que calen certificats digitals i aplicacions a un smatphone 'confiable'.
Gràcies però, sa notícia ajuda. I es requisit trob que a la llarga ajudarà a restaurants i bones festes

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente