algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

El Parlament aprova una iniciativa per incrementar el pressupost destinat a salut mental

Thoughtful stressed young man with a mess in his head | SIphotography

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat la proposició no de llei presentada per El PI-Proposta per les Illes de Mallorca que demana al Govern que incrementi el pressupost destinat a salut mental; i així implementar de forma efectiva el Pla Estratègic de Salut Mental.

A més a més, la PNL també recull la necessitat d'impulsar un pla oficial de suport psicològic dirigit al personal sanitari. Segons la diputada d'El Pi, Lina Pons, un recent estudi impulsat per Satse, «conclou que el 90% de les infermeres de les Balears presenta símptomes d'estrès posttraumàtic associat a la pandèmia, el 50% sofreix ansietat i el 20%, depressió». Concretament, «l'estudi indica que només el 6% de les infermeres rep suport psicològic, encara que el 23% pensa que el necessita i el 37% que ho necessitarà en el futur», ha afegit Pons.

Per altra banda, també s'ha acordat que l'executiu incrementi les plantilles d'especialistes en psicologia clínica als centres d'Atenció Primària per tal d'oferir un servei d'atenció psicològica de qualitat. Segons Pons, és «imprescindible incrementar el nombre de psicòlegs especialistes en psicologia clínica per atendre de manera adequada la demanda d'atenció especialitzada en salut mental des d'Atenció Primària»; «la salut mental no és un caprici», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Asor, fa mes de 2 anys

Socialment sembla que les malalties mentals no existeixen o que són poques les persones que les pateixen. La realitat demostra tot el contrari. Moltes persones sense diagnòstic i/o tractament Si demanes cita per ansietat o estrès et donen pastilles i/o visita amb el psiquiatre (molt temps després de demanar la cita, el que demostra la mancança de facultatius). Que et visiti un psicòleg és del tot improbable a curt termini i si s’aconsegueix, les visites són poques i molt espaiades i normalment acaba passant que Si necessites teràpia, te l’has de pagar de la teva butxaca. Són molts els psicòlegs que no poden exercir perquè quan et presentes -per exemple- al PIR, a les llistes de candidats hi apareixen unes tres mil persones per a unes 160 places per a TOT L’ESTAT. I estam parlant de la residència a un centre hospitalari, no a optar per a una plaça. Tot plegat implica que als hospitals i centres de salut aquesta àrea es queda reduïda o inexistent. Sembla que és més important una cama fracturada que una depressió. És molt important que d’una vegada es tinguin presents les malalties mentals i que els centres mèdics públics contin amb psicòlegs suficients per a cobrir les necessitats.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente