algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

Presentació del documental i cicle de conferències per recordar la Germania de Mallorca a Felanitx

'Germania, silenci trencat', un documental dirigit per Pere Sánchez, s'estrena dimecres a la Casa de Cultura de Felanitx en doble sessió (a les 19h i a les 20:30)

L’Ajuntament de Felanitx a través de l'àrea de cultura amb la col·laboració del Centre Cultural presenta el cicle 'Felanitx fa memòria. La Germania de Mallorca'. Cinc conferències i una exposició que recorren l'abans, el durant i el després de la revolució agermanada.

Aquest dimecres es presenta el documental 'Germania, silenci trencat' on l'actriu felanitxera Marta Obrador dóna vida a través de la paraula a la història de fa 500 anys. El documental compta amb experts en la matèria. La protagonista estableix un diàleg fictici en la seva ment amb els personatges més importants de la Germania de Mallorca, entre ells el felanitxer Joanot Colom, Instador del bé comú.

En el cicle de conferències es donarà a conèixer la visió d'historiadors en diferents etapes. Guillem Morro iniciarà el cicle amb una exposició-conferència sobre les revoltes foranes, amb el preludi de les revoltes de 1391 i 1450, on s'abusava a través de la corrupció i la pressió fiscal que desembocà en la revolució de la Germania. Seguirà un altre historiador, Albert Cassanyes, amb el relat sobre què va ser la Germania, la història real i viscuda. Miguel Deyá desenvoluparà les conseqüències de la Germania.

Finalitzaran el cicle dues conferències monogràfiques. La primera 'Joanot Colom, rescatat' de la mà de Bartomeu Mestre Balutxo i la investigadora Margalida Obrador, explicarà, amb informacions inèdites, la vida i l'arbre genealògic de l'Instador Joanot Colom. La segona, impartida per la doctora en història Margalida Bernat, detallarà el paper de les dones en la Germania.

El cartell del cicle, il·lustrat amb un gravat de Santueri, refugi de mascarats, i un fragment del Joanot Colom que hi ha a Palma de l’escultor felanitxer Jaume Mir

Programa

• 1 de desembre – 19.00 i 20:30 'Germania, silenci trencat'. Documental de Pere Sànchez

• 9 de desembre – 19.00. La Germania i les revoltes que la precediren: Exposició i conferència guiada per Guillem Morro. La mostra es podrà visitar fins dia 9 de gener de 2022.

• 12 de gener 2022 – 19.00. Mallorca agermanada; gènesi i desenvolupament de la revolta per Albert Cassanyes

• 26 de gener 2022 – 19.00. Les conseqüències de la Germania per Miguel J. Deyá

• 9 de febrer 2022 – 19.00. Joanot Colom, rescatat per Margalida Obrador i Bartomeu Mestre Balutxo (conferència il·lustrada)

• 9 de març 2022 – 19.00. Les dones de la Germania per Margalida Bernat

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.