algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

UOB Ensenyament denuncia el «greuge comparatiu» entre el professorat interí amb experiència a l'escola concertada i els interins de la pública

UOB Ensenyament ha posat de manifest el «transvàs del professorat interí de l'escola concertada a la pública a conseqüència del canvi en el barem de valoració dels mèrits dels docents», i ha exigit un accés «just i meritocràtic».

Segons ha explicat el sindicat aquest dilluns, les primeres posicions de la llista d'interins les ocupen els docents que han estat tutoritzats, és a dir, els que han treballat 30 dies consecutius en un mateix centre escolar públic i han rebut positivament la tutorització.

A aquests professors, han continuat, se'ls aplica un barem complet: experiència docent en l'administració educativa, tant pública com privada o privada-concertada, formació acadèmica i activitats de formació permanent.

A continuació, els segueixen els docents que no han estat tutoritzats i que fins al curs 2017-2018 eren ordenats només pels dies treballats en l'ensenyament públic i, en cas d'empat, per la nota mitjana d'expedient acadèmic, segons UOB.

No obstant això, «amb el canvi introduït fa tres cursos, han passat a ordenar-se, independentment que hagin treballat o no en la pública, segons la puntuació resultant d'aplicació del barem complet, que inclou l'experiència del docent en centres privats i concertats», han censurat.

Això, han continuat, fa que «els docents interins no tutoritzats que compten amb experiència en la concertada puguin especular de com quedarien posicionats en la llista d'interins una vegada tutoritzats» i, al mateix temps, els permet «arribar a agafar vacants o substitucions per a tot el curs escolar durant les adjudicacions d'estiu del curs següent».

Tot això perjudica «de dues maneres diferents» els interins que no compten amb experiència concertada. D'una banda, els no tutoritzats «veuen com estan més a baix de la llista i, per tant, és més difícil que aconsegueixin la seva primera substitució». D'altra banda, els tutoritzats «es veuen obligats a perpetuar el seu èxode docent per les diferents illes o agafar substitucions fora de casa».

En aquest sentit, UOB Ensenyament ha mostrat el seu rebuig a aquesta mena de gestió del barem i han censurat que no se segueixi un sistema d'accés basat en la capacitat, el mèrit i la publicitat.

A més, han assegurat que aquesta situació s'ha vist incrementada per l'augment de les contractacions de docents en els últims cursos, després del creixement de la població escolar i la declaració de vulnerabilitat generada per la Covid-19.

Per tot això, han demanat que, de cara a la pròxima convocatòria d'interins de la Conselleria d'Educació, s'estableixin mesures per a protegir el professorat de la pública.

«Volem una llista única i transparent que permeti a tothom treballar tant en la concertada com en la pública segons els principis de mèrit, capacitat i publicitat; fins que no sigui així, demanarem que es torni a l'anterior sistema, en el qual l'experiència de l'escola concertada no comptava entre els interins no tutoritzats», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Clar, com l´aigua!, fa mes de 2 anys

Han obtingut la plaça per amistat i sense oposicions deixant de banda gent més vàlida al carrer.
Qualque inconvenient han de tenir que, per cert, ja els anà bé a l´hora d´obtenir una feina fàcilment, no?

Valoració:2menosmas
Per Jo no he criminalitzat a ningú, fa mes de 2 anys

@Inca. Jo no he criminalitzat la experiència a la concertada. Només he dit que l'enxufisme de la concertada i de la pública no poden ser mai un mèrit, per obtindre un lloc de treball públic.
Qué li pareixeria que se contractàs a uns sanitaris d'una clínica amb un concert amb l'Ibsalud, i perque ténen experiència en la seva feina, els féssin directament funcionaris o estatutaris de la Seguretat Social, sense concórrer a cap prova d'aptitut convocada públicament amb altres candidats?
Doncs si li pareix malament a la Sanitat i a altres àmbits, també està malament a la privada.
I no m'acusi del que no he dit!

Valoració:2menosmas
Per Anam cap enrrera, fa mes de 2 anys

Doncs si treballar a la concertada és un mèrit, que en tots els altres treballs públics, que tambè se puntui l'experiència a les empreses privades.
Desde quan, l'enxuf és un mèrit que ha de puntuar?
Anam enrrera com els crancs i si fan cas a tota aquesta gent que vol ser funcionària sense estudiar, que se creu millor que els altres, just perque els han donat un contracte a una escola concertada o una interinitat a la pública, privarem a molts titulats brillants, que serien uns bons professionals, d'exercir la seva carrera perque aquests protestadors s'hauran quedat totes les places per ells.
I com ha passat sempre, aquesta gent a la que se li regalen les places, enlloc de ser humils i veure que no s'ho mereixen, quan assoleixen el seu objectiu no son aguantadors, el triomf lrls puja sl cap iavor parlen dels seus exàmens com si haguéssin sigut els més difícils de tots i amb una competència nombrosíssima.
L'altre dia sortien per la IB3 unes mestres que volien que les féssin funcionàries, totes parlant en foraster al periodista, que vol dir que en classe deu ser igual, i un se demana d'on han tret a tota aquesta gent i que deven fer a la classe amb els alumnes.
s

Valoració:4menosmas
Per inca, fa mes de 2 anys

Me sembla una posició molt injusta, criminalitzant l'experiència a la concertada, quan de fet, la puntuació que s'obté havent estat professor a la concertada és la meitat que si se té a la pública, quan s'hi fan més hores. No dic que hagi de comptar exactament igual o més però és un greuge i aquí se gira la truita a la situació amb uns arguments només a mig dir. No hi ha cap diferència de filtre entre un centre que te contracta per una tutulació que tens, i tirar els papers a una llista d'interins, on el filtre també és 0 de facto.

Valoració:-4menosmas
Per Ara tothom vol que el facin funcionari, fa mes de 2 anys

I com han assolit aquesta experiència, que ara volen que se valori per sobre dels altres mèrits?
Doncs aquesta docents han arribat a un cert grau d'experiència, perque s'els ha contractat sens cap convocatòria pública i sense fer cap exàmen ni.prova d'aptitut.
Ja és ben hora de que la Conselleria d'Educació posi fil a l'agulla, i que s'ocupi de fer la selecció de personal docent, en base al que diu la llei i donant oportunitat a tothom que reunesqui els requisits i que estigui interessat.
Si l'escola concertada ja és de per si una anomalia i un nyap polític, no hem de deixar que a sobre també sigui un niu de nepotisme que funciona amb doblers públics. I si aquestes escoles volen estriar ells als docents, que convertesquin els seus centres en privats.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente