algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La plataforma 'Sí als creuers' exigeix al Govern i a Cort que «gestionin i no limitin» l'arribada de creuers

La plataforma 'Sí als creuers' ha exigit aquest dilluns ​​al Govern i a l'Ajuntament de Palma que «gestionin d'una vegada el turisme de creuers i renunciïn a limitar-lo, cosa que a més no és clar que estigui dins de les competències de les dues institucions». Cal recordar en aquest sentit que l'octubre del 2019 el llavors president de Ports de l'Estat, Salvador de la Encina, ja va manifestar afirmant amb rotunditat que «Palma, per llei, no pot limitar l'arribada de creuers».

Per això, reiteren des de la Plataforma, és «imprescindible que tant el Govern com l'Ajuntament de Palma expliquin quina és la fórmula legal que tenen pensada per a l'anunciada limitació, ja que podria acabar generant un escenari d'inseguretat jurídica que afectés tot el sector». La Plataforma assegura que és «com si el Govern i l'Ajuntament es volguessin posar a dir quants avions poden arribar als aeroports de les Balears. Ningú s'ho planteja, i en realitat amb els creuers és el mateix i no obstant s'animen d'una manera una mica preocupant a parlar de xifres com si estiguéssim en una tómbola».

La Plataforma reitera que el sector dels creuers és «molt important per a l'economia balear, genera milers de llocs de treball i afecta directament milers de persones, per això el que esperam de les diferents administracions és que es posin a treballar amb rigor, que aparquin la ideologia i que gestionin amb l'objectiu de millorar el turisme de creuers amb la premissa de no perdre escales. Perquè es pot, l'únic que cal fer és gestionar-ho amb serietat i amb rigor».

Finalment, conclou, Palma «no té un problema amb els creuers, sinó amb aquells que en comptes de fer la seva feina i gestionar volen limitar i per això demonitzen una activitat que dóna feina a moltes persones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Ses fàbriques d’armes, ses centrals nuclears (que són fàbriques d’armes, en aquest cas nuclears) generen llocs de feina però que poden conduir a una catàstrofe. I ses “kellies” tenen un lloc de feina que els dóna de menjar però a costa de ser un lloc de treball esclau, com es des miners, i les desgasta cruelment. I ses prostitutes també tenen un lloc de feina esclava que les desgasta. S’objectiu de tenir un sustent econòmic no ha d’estar per damunt de sa dignitat humana



I estaria molt bé que ses institucions locals poguessen decidir quants d’avions poden aterrar o enlairar-se de ses nostres illes. És allò que hauria de ser



Megacreuers i avions, juntament amb es cotxes, contaminen una barbaritat s’atmosfera i contribueixen a accelerar es canvi climàtic, que seria una altra catàstrofe que no queda molt clar si s’espècie humana se’n sortiria



Es poden fer moltes altres feines, molt més dignes, tant per qui les ha d’exercir com per sa humanitat sencera. Fins i tot es nivell de mecanització pot fer possible no haver de fer moltes hores de feina ni feines tan dures

Valoració:0menosmas
Per Arruix!, fa mes de 2 anys

Segur que se´n duen els doblers a paradisos fiscals i als mallorquins ens deixen la brutícia. I ara proposen rebaixar l´iimpost de la taxa de turisme sostenible?

Valoració:2menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Quines persones descerebrades hi ha en aquesta plataforma que defensen un abús sense límits del turisme que arriba a les Illes. Prou contaminació i prou desequilibris.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente