En el marc de la II Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, l'associació Tramuntana XXI presenta aqusest divendres a les 19 h, a Costa Nord, Valldemossa aquest recull dels productes elaborats i productors de la Serra de Tramuntana. A l'inventari s'han inclòs, principalment, empreses que empren matèria primera agrícola, ramadera i/o pesquera produïda de Serra de Tramuntana per fer les seves elaboracions. També, tot i que en menor mesura, s'han inclòs empreses que no utilitzen matèria primera produïda a la Serra, però que són motors socials d’aquest territori, ja que tenen el seu centre de producció i/o transformació a la Serra. Aquest inventari, sense pretensió de ser una llista exhaustiva i completa, és un punt de partida per a identificar tots els productes elaborats de Serra de Tramuntana.
Sota el compromís de posar en valor la tasca que realitzen les empreses que treballen amb el producte local a la Serra de Tramuntana, l’objectiu de l’inventari és promoure el consum dels productes que elaboren i comercialitzen. Per això, en aquest inventari Tramuntana XXI identifica i fa visibles el conjunt de productors d’aquest territori, i aporta dades bàsiques de forma clara i accessible per a incentivar que particulars, establiments de restauració, establiments hotelers i administració pública comprin els seus productes.
Per a facilitar trobar la informació, s'ofereix un mapa interactiu per municipis i també hi ha la possibilitat de fer la consulta per productes. L'inventari estarà disponible a la web de Tramuntana XXI des d'aquesta horabaixa.
A l’inventari es troben productes elaborats molt variats:
- Assecat
- Cervesa
- Conserva
- Destil·lat
- Elaborat de fruits secs
- Làctic
- Mel
- Melmelada, confitura i gelea
- Oli d’oliva
- Paté i embotit
- Salsa i condiment
- Vi
- Altres