nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

L’STEI demana desdoblaments en l’àrea de català a Secundària, davant la davallada del seu ús per part dels escolars

190663

L’STEI Intersindical valora de manera positiva que es consolidi com a plantilla orgànica dels centres el 92% de la quota dels tres darrers cursos escolars, així com també que la primera plaça en els centres de Secundària es creï a partir dels vuit períodes i no de nou, com demanava l’esmena del sindicat. «Aquests criteris preveuen la consolidació d’unes places tant als camps d’aprenentatge com en els equips específics i centres d’especial dificultat», remarca el sindicat.

Els criteris per al curs 2021-22 asseguren, també, les places dels centres d’adults que el curs passat s’havien blocat. «Tot allò que vagi en la direcció de donar estabilitat a les plantilles dels centres educatius suposa una millora per a l’ensenyament», destaquen.

El sindicat ha demanat a la Mesa Sectorial que a Secundària es contemplin desdoblaments per a l’àrea de català, la llengua vehicular dels centres i de cohesió social de les Illes Balears, davant la davallada en l’ús de la llengua pròpia per part dels escolars illencs i els resultats a la baixa en la seva competència lingüística.

L’STEI ha criticat que la Conselleria presentàs a final d’octubre el nombre de 1.400 vacants per a l’oferta d’oposicions, d’acord amb els criteris per a l’elaboració de les quotes, amb anterioritat a la Mesa en què aquests criteris s’han negociat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.