lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El Consell cerca una empresa per a fer activitats de dinamització lingüística arreu de Mallorca

190319

La Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca ha licitat el contracte de dinamització lingüística insular amb el qual vol contractar una empresa que, entre desembre d’enguany i agost de 2023, dugui a terme activitats arreu de Mallorca que afavoreixin que el català sigui llengua de cohesió social. L’objectiu és que el servei incideixi especialment en la població infantil, jove i nouvinguda.

Segons ha explicat la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, amb aquesta acció es compleix un dels Acords de Raixa pel que fa a normalització lingüística i ha explicat que «el servei de dinamització té com a objectiu promoure la consciència lingüística de la ciutadania i l’ús del català en tots els àmbits i les activitats de la vida social a Mallorca».

Així, l’empresa adjudicatària d’aquest servei haurà de proposar i executar arreu de l’illa una bateria d’activitats presencials, semipresencials i en línia que afavoreixin que el català sigui llengua de cohesió social. El projecte ha d’incloure un mínim de dotze accions diferents en què es vegin reflectits cinc àmbits de població (infants, joves, nous parlants, adults i sectors concrets) i, com a mínim, vuit d’aquestes accions s’han d’enfocar als àmbits d’infants, joves i nous parlants.

El contracte té una durada de 21 mesos, des del 1r de desembre de 2021 fins al 31 d’agost de 2023, sense possibilitat de pròrroga, i està dotat amb 254.100 euros (IVA inclòs). El gruix d’aquest pressupost està destinat al 2022, únic any complet en què es prestarà el servei.

Aquest pressupost s’ha fixat tenint en compte els preus de mercat actuals en contractes d’aquesta naturalesa com també el Conveni col·lectiu de marc estatal de l’oci educatiu i animació sociocultural. Per a la prestació del servei, l’empresa adjudicatària ha d’assignar a aquest contracte, com a mínim, tres treballadors: dos dinamitzadors lingüístics a temps complet, amb una jornada laboral mínima de 35 hores setmanals, i un coordinador de les tasques dels treballadors, amb una dedicació mínima de 10 hores setmanals, que serà la persona de referència amb qui normalment es relacionarà el Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca.

Les empreses tenen fins al 12 de novembre, a les 14.00 h, per a presentar-se al contracte i ho hauran de fer per mitjà de la Plataforma de Contractació del Sector Públic Estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un consell per l´Emigrante, fa mes de 2 anys

Ací no hi tens futur !
Imagina´t com t´estimem que et diem,
EMIGRA A UN ALTRE LLOC (Ñ) !



És un consell benintencionat, i perquè al final no t´emportis una decepció més que majúscula.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

"Emigrante", no vulguis embullar.
L'Estat ha imposat i continua imposant el castellà a les comunitats amb una llengua pròpia diferent.
En canvi, els governs autònoms de les comunitats catalanoparlants no volen imposar el català a les comunitats castellanoparlants; només en volen restituir l'ús a les comunitats catalanoparlants que la política castellanitzadora ha fet malbé.
Per tant, no es tracta de combatre una imposició amb una altra. Es tracta de revertir la imposició del castellà a les comunitats catalanoparlants, restablint l'ús del català.

Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa mes de 2 anys

Claro Cat insular.



Como Castilla lo impuso, nosaltres també !



Saludos

Valoració:-2menosmas
Per Evidència, fa mes de 2 anys

AQUI, LA ÚNICA LLENGUA IMPOSADA ÉS LA CASTELLANA.
QUE MOLTS D'IMMIGRANTS I FILLS D'IMMIGRANTS NO SE VULGUIN ESFORÇAR EN APRENDRE EL CATALÀ, NO VOL DIR QUE AQUESTA LLENGUA SIGUI UNA IMPOSICIÓ. NOMÉS DEMOSTRA QUE ELLS SON UNS GANDULS, UNS DESAGRAÏTS I UNS MALEDUCATS.

Valoració:2menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

A l'Emigrante:



Castella no ha imposat mai la seva llengua fora dels seu territori nacional. Per això, no es parla castellà a Amèrica, a Galícia, al País Basc i a la nació catalana (ni a la continental ni a la insular. Els colons castellans han desaprofitat una gran oportunitat per a obligar a tothom a xerrar la seva llengua! Massa bona gent.

Valoració:3menosmas
Per Buròcrates, fa mes de 2 anys

Els buròcrates del Consell se lleven el mort de damunt.

Valoració:3menosmas
Per Mirant d'encarir al màxim els serveis, fa mes de 2 anys

Si ho fés el Consell directament, enlloc de donar la feina a una empresa que cobrara molt i pagarà poc als seus empleats, estalviarien molts de doblers als ciutadans i a la institució.
I és que agafaren aquest mal vici ja fa molts d'anys i si no els anam alerta, aviat tots els organismes estaran gestionats per empreses que tindran totes les nostres dades personals i podran fer amb elles el que voldran, amb un personal mal pagat al que no han format, que acostuma a fer el treball bastant més malament, que si ho fa personal contractat o funcionari, que és el responsable del que fa.
I jo pens que a ningú se li ocorreria fundar una empresa d'aquest tipus, si no fos perque sap que li donaran la feina. Ja que de cara al públic en general, el que ofereix obviament no té demanda.
Molt malament.

Valoració:3menosmas
Per Emigrante, fa mes de 2 anys


Hay que seguir imponiendo la lengua y siempre con dinero público.



Valoració:-3menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Si durant es quaranta anys de democràcia s'hagués aplicat una política lingüística coherent amb sa legislació vigent, que reconeix es català com a llengua pròpia i oficial a ses Illes Balears, ara no faria falta contractar una empresa que, per molt que faci, seran retxes dins s'aigua perque no podrà aturar s'inèrcia castellanitzadora heretada de s'etapa franquista.
S'Estat ha de revertir sa castellanització franquista i ho de fer fora manies, amb una política tan real, efectiva i contundent com ho va esser sa que mos va voler castellanitzar durant es franquisme. Fer accions simbòliques per sa nostra llengua que no duen enlloc ès prendre-mos es pèl.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente