algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

El Suprem no admet el recurs del Govern i, en conseqüència, el català torna a ser requisit per treballar a la Sanitat

El Tribunal Suprem no ha admès el recurs del Govern contra la sentència que anul·la el decret que estableix l'exigència del català com a requisit per accedir a l'IB-Salut amb un termini perquè els aspirants acreditin aquest coneixement.

L'Alt Tribunal considera que el recurs del Govern no compleix amb els requisits per ser analitzat en profunditat.

D'aquesta manera es confirma la nul·litat del decret aprovat per la Conselleria de Salut el març de 2018. Aquesta norma permetia que qualsevol aspirant aconseguís una plaça com a personal estatutari fix a la sanitat pública balear amb independència del nivell de català que tengués.

Això si, establia un termini de dos anys perquè aquesta persona acredités el nivell de coneixement de la llengua pròpia de les Illes. En el cas que no ho fes mantindria la plaça, però perdria el dret a participar en processos de mobilitat i es quedava sense percebre els diners de la carrera professional.

La resolució del TSJIB anul·lava el decret perquè considerava que no era suficient aquesta figura per regular l'accés a la funció pública, ja que a les Balears ja existeix una llei aprovada pel Parlament que regula que el català és un requisit per ser funcionari. El decret nul suposava una excepció a aquesta normativa només per l'àmbit de l'IB-Salut.

El problema ara és com s'executarà la sentència. El decret marcava una certa excepció i flexibilització al requisit general per tots els funcionaris que tenen l'obligació d'acreditar el títol de català en presentar-se a una oposició. Sense aquest decret la norma marca el títol com un requisit prèvi, encara que no tendria caràcter retroactiu pels funcionaris que hagin aconseguit plaça quan el decret estava en vigor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan, fa mes de 2 anys

Açò Mos passa per votar partits que tenen es jefe a sa península, sort des jutges!

Valoració:3menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Toca acatar la sentencia y dar las gracias a los profesionales sanitarios.

Valoració:0menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

? Qué? No sabeu captar l'ironia, segur que els del govern PSOEIB si la entendrian, perquè han quedat amb el cul enlaire.

Valoració:7menosmas
Per Cap servei i mplts de problemes i disgusts, fa mes de 2 anys

Aquesta gent que ve aquí, per quedar-se les places que convoquen les institucions nostres, o per fer doblers amb el turisme o en altres sectors, però que a canvi no sap fer altra cosa que atacar a la nostra llengua, a la nostra cultura i a la gent del nostre poble, no son altra cosa que uns depredadors.
I quina falta ens fa, una gent que perque procedeix d'uns paisos a on els estudis son més curts i el nivell més baix ténen més bones notes que els professionals nostros i per tant, els passen devant en els concursos i els prénen les feines? O els espanyols que arramblen amb totes les interinitats que s'oferten per tot arreu, perque debut a la gran quantitat de contractes realitzats, ténen major puntuació i que per tant, també prenen la plaça a la gent local, si després de signar el contracte o prendre possessió de la plaça, se neguen a atendre a la nostra gent, amb l'excusa de què no volen ni sentir parlar en Català ni el volen aprendre. Què ens aporten a noltros? I quiin servei dónen aquests individus a la nostra societat, si roben el treball als professionals d'aqui,que han de partir a l'estranger per mor d'ells i a sobre, maltracten o no volen atendre bé a la nostra gent? I els que fan doblers fomentant el turisme de borratxera i les subsegüents tragèdies, o que se posen a fer de cambrers i de cuiners sense tenir ni idea i també prenen. el treball als nostres en preparats professionals, quin bé li fan al nostre turisme i a la nostra gent? I els que construeixen descontroladament per ells fer negoci i deixar les nostres illes sense espais naturals, què ens dónen a canvi? Jo diria que cap ni un i que en tot cas, el que dónen son molts de problemes i fíns i tot desgràcies.

Valoració:12menosmas
Per Aquesta gent la necessitem, fa mes de 2 anys

Aparato es tradueix per aparell.
La gent sempre és necessària. Des dels que venen en pasteres jugant- se la vida, fins qualsevol altre.El món és global, ens entenem parlant llengües comuns, no forçant a que els demés aprenguin les nostres. Tothom no ha tingut les mateixes oportunitats.I finalment alguns parlen com si el seu país, visqués apartat dintre d'una selva, lluny del món. Egoistes s'en diu.

Valoració:-32menosmas
Per inca, fa mes de 2 anys

Si un metge o infermer és incapaç d'aprendre una altra llengua romànica, francament, me fa dubtar de totes les seves altres capacitats, massa viu no pot ser.

Valoració:34menosmas
Per @ ja heu teniu,, fa mes de 2 anys

Sempla que vulguis dir que no hi ha bon metges catalanoparlants... Ni ha, i molts, saps a on son? A l´extranger perque aquí no trobaren feina, que encara tenim memòria homo! Això sí, molts de metges sudamericans i peninsulars sí que en trobaren de feina. Els mateixos que diuen "a mí hábleme español, que no le entiendo"

Valoració:28menosmas
Per Vergonya, Francina!, fa mes de 2 anys

Aplaudiments per al Govern?
Cap ni un.
És el Tribunal Suprem qui ha fet justícia.
I na Francina, quina vergonya!
No sé com pot aixecar la cara del terra. Anar en contra del seu poble infrintgint-ne les lleis!

Valoració:21menosmas
Per Escardapenyes, fa mes de 2 anys

!Au! venga mamons a estodiar català, que segur que disfrutareu com a vaques dind un camp de ferratge.
Salut i República Països Catalans.
Haaahaahaaa, un fort aplaudiment per el govern.

Valoració:12menosmas
Per Unaperaquí, fa mes de 2 anys

La vergonya és que el nostre propi govern hagi presentat tal decret.

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente