algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La UNED incorpora classes de català «per a mostrar respecte cap a aquest idioma i ajudar a la seva conservació i difusió»

El passat dimecres 20 d'octubre va tenir lloc la solemne obertura del curs acadèmic del Centre de la UNED 2021-22 a Palma al pati de la Misericòrdia.

La taula va estar presidida pel vicerector de Centres, Jesús de Andrés, la presidenta del consorci, Bel Busquets, la directora del Centre, Judit Vega, i el secretari, Joaquín Gamero. Magnífica la lliçó magistral de Manuel Fontan (Fundació Juan March) sobre 'El saber a distancia y las instituciones culturales', una reflexió sobre el nou escenari després de la pandèmia que comporta canvis i replantejaments en el món de la cultura, entre els quals la UNED n'és un referent amb la seva semipresencialitat.

Els participants varen fer balanç de l'any, varen anunciar els nous projectes, i varen aplaudir els nous titulats. Vega va emocionar el públic amb les seves reflexions sobre la pandèmia, les dificultats superades i la il·lusió i força amb què s'enfronten a un nou curs marcat per la presencialitat tant de classes tutories com dels exàmens. L'acte es va clausurar amb el 'Gaudeamus Igitur' magistralment interpretat per la gran violinista Nina Heidenreich acompanyada del pianista Andreu Riera.

Entre els projectes del Centre per al nou curs cal destacar la impartició dues vegades per setmana de classes presencials de català en tres nivells «per a mostrar el nostre respecte cap a aquest idioma, per a ajudar a la seva conservació i a la seva difusió. És una riquesa que no es pot minoritzar ni perdre mai», varen ser les paraules de la directora, qui va pronunciar el seu discurs en castellà i català.

D'altra banda, la UNED complirà els seus primers 50 anys el 2022, per la qual cosa es prepararan nombroses activitats. A més, en un any tan assenyalat, Palma ha estat triada per a la reunió anual de directors de centres amb l'equip rectoral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Unaperaquí, fa mes de 2 anys

És un pas, però encara està lluny de ser la universitat que potser triaria si oferís les classes EN català.

Valoració:3menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

@A Mallorca en català! Penso que saps de sobres el que vull dir. És clar que a Mallorca és una terra catalana i que el català és la llengua d'aquí. La UNED és una universitat forastera i, per això mateix, és d'agrair que també faci lloc al català, malgrat sia modestament, perquè és una institució de parla castellana. Que hi vols fer, Castella no es Catalunya, No hauries de malinterpretar les meves paraules. Tots dos anem a una, defensar el català, no cal veure bruixes on no n'hi ha. Gràcies, amic.

Valoració:3menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa mes de 2 anys

La UNED encara és molt lluny de donar al català el lloc que es mereix i li pertoca i no crec que li arribi a donar mai; ja que és la "Universidad Nacional de Educación a Distancia" ("Nacional" de la nació espanyola, no de la nostra nació, la nació catalana).

Valoració:12menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

@M'encanta -Estic totalment d'acord amb tu. La Sra. presidenta no hauria de renegar de la seva llengua quan algun analfabet foraster l'escridassí exigint que la canviï, com va succeir a Eivissa. Va ser un gest que la va retratar i pel qual mai ha demanat perdó. La cultura és la clau, qui l'estima no l'agredeix ni la menysprea. La UNED o ha entès i li dona al català el lloc que es mereix i li pertoca. Que la Sra. presidenta de les Illes Balears prengui llum de Na Pastora.

Valoració:10menosmas
Per M'encanta, fa mes de 2 anys

Gràcies, UNED.
Esta vist, que el món de la cultura i de la educació no posa pegues a cap llengua diferent de la castellana. I que només la xusmeta mal educada i malinformada, se pensa que fa un acte de patriotisme maltractant i faltant als respectes als que no parlen en el mal anomenat "Espanyol" .

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente