nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El Pi proposa agilitzar la creació del Hub Audiovisual per impulsar la indústria audiovisual local

El Pi-Proposta per les Illes Balears ha presentat una proposició no de llei per instar al Govern a agilitzar la creació del Hub Audiovisual, amb l'objectiu d'impulsar i desenvolupar la indústria audiovisual local.

La diputada d'El Pi, Lina Pons, ha explicat que «la creació d'un Hub suposa una gran oportunitat per a convertir les Illes en un referent de la producció audiovisual. El Hub funcionaria com un reclam inicial per a grans plataformes estrangeres, però sobretot hauria de servir principalment, per impulsar i desenvolupar la indústria audiovisual local».

La diputada ha assenyalat que «pensam que ha de ser un projecte ambiciós, suficientment dotat econòmicament, que serveixi de fil conductor i dinamitzador de l'efervescent moment que viu el món audiovisual a les Balears, gràcies a l'existència de companyies i professionals que són ja una referència en l'àmbit estatal».

Segons Pons, «aquest Hub ens ha de permetre atreure i retenir talent, ha de suposar un pla transversal de suport sense precedents que acceleri la recuperació, desenvolupi el potencial competitiu i creï ocupació. Tot això, ha de beneficiar, no tan sols a sector audiovisual, sinó al conjunt de la indústria cultural de les nostres illes».

Així mateix, la diputada ha demanat al Govern que «doti amb recursos suficients el projecte per fomentar la producció local i afavorir la col·laboració entre empreses internacionals, que cerquen les Illes com a plató, amb les productores locals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.