algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Esquerra Independentista de Mallorca: «La policia continua emprant les bases de dades il·legals dels joves que participen en els moviments socials»

La setmana del 13 de desembre a l'Audiència Provincial de Palma se celebrarà el judici contra les 12 persones encausades per protestar contra el model de turisme massiu de Mallorca. S'enfronten a un total de 29 anys de presó per desordres públics.

L’acció per la qual se'ls jutja es va fer al juliol de 2017 i va consistir en el llançament de confeti, l’encesa de bengales i el desplegament de pancartes a la zona del Moll (entre el pantalà i els restaurants de luxe) de Palma.

Una vintena de joves va desplegar pancartes amb el lema 'Tourism kills Mallorca' i va tirar confeti a les terrasses del restaurant. Els encausats foren citats a declarar el febrer de 2018 al jutjat d'instrucció número 2 de Palma i ara, tres anys després dels fets, seran jutjats. En el seu moment, la defensa va presentar recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial de Palma sol·licitant l'arxiu de la causa, perquè, entre altres motius, moltes de les encausades que seran jutjades no es trobaven en el lloc dels fets i així s'ha demostrat durant la instrucció.

Ja varen explicar en aquell moment que alguns dels encausats «estaven exercint els drets de protesta i llibertat d'expressió», però també va remarcar que molts dels encausats «ni tan sols es trobaven al lloc dels fets aquell dia».

«Les encausades foren identificades erròniament a través de fitxers policals. La policia segueix emprant les bases de dades il·legals de les joves organitzades a Mallorca que participen en els moviments socials. D'aquesta forma, poden encausar i criminalitzar de manera aleatòria a les persones que assisteixen a concentracions o manifestacions», ha destacat l'Esquerra Independentista de Mallorca.

A més, han remarcat que el turisme continua «gaudint de via lliure per destruir la nostra illa i precaritzar encara més la classe treballadora, mentrestant l'Estat condemna qualsevol protesta contra aquest model insostenible que acabarà amb la nostra terra. Els grans empresaris i hotelers segueixen impunes davant la destrucció del nostre territori i l'especulació amb els nostres recursos, explotant les treballadores i generant un model insostenible. Però a les persones que ens mobilitzam per dir no a aquest turisme que pretén ofegar-nos, ens surt car».

«Tirar confeti va car, i a Mallorca costa 29 anys de presó. Seguirem tirant confeti, lluitant fins l'absolució!», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.