nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
20°

Gairebé 46.000 alumnes d'entre 12 i 16 anys es formaran per a prevenir l'explotació sexual d'adolescents

189461

La Conselleria d'Afers Socials i l'IBDona, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, han organitzat per als tres propers cursos escolars un conjunt de tallers d'educació afectivo-sexual i de prevenció de l'explotació sexual infantil i adolescent que arribarà a la totalitat de l’alumnat d'ESO.

En concret està previst que durant el curs 21/22 es facin 900 tallers per a l’alumnat de 2n i 4t d’ESO. 900 tallers més al curs 22/23 i 500 tallers més al curs 23/24. Això significa que uns 46.000 alumnes d'ESO de les Illes Balears passaran durant almanco un curs escolar per un d'aquests tallers.

La formació consisteix en dues sessions d'una hora de durada cada una. A la primera es farà una presentació i una introducció al taller amb l'objectiu d'emmarcar què són les relacions afectives sexuals positives, assenyalant els requisits bàsics dins d'elles. A la segona sessió s'explicarà què és l'explotació sexual, la tracta d'éssers humans i la corrupció de persones menors d'edat. En aquestes sessions també s’ajudarà i orientarà als joves que ho sol·licitin.

Altres formacions

Pel que fa a les famílies dels adolescents, està previst que durant els propers tres cursos escolars es facin 150 tallers cada any.

Per altra banda, hi ha formació específica dirigida als professionals dels ámbits educatius, sanitari, de serveis socials i lleure. Se’ls forma en el Protrocol de Maltractament, el protocol específic d’abús, la identificació d’indicadors i les pautes generals de gestió de les situacions.

Està previst que durant ela tres propers cursos escolars es formi 750 professionals per any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.