muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Josep Lluís Riera, nou director de l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència

El Consell de Govern, a petició de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha aprovat el nomenament de Josep Lluís Riera com a nou director de l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència (OBIA).

Josep Lluís Riera Moll (Palma, 1958) és diplomat en Educació Social per la Universitat de les Illes Balears i ha estat cap de les àrees de Participació, Instal·lacions i Formació de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), en què ha gestionat també aspectes d’activitats de temps lliure i de voluntariat. Els darrers anys ha centrat la seva feina en les instal·lacions juvenils que gestiona l’IBJove i ha mantengut i ha organitzat programes i activitats amb el sector associatiu de lleure, amb el qual manté una llarga vinculació. També ha participat en temes de formació i ha format part del Consell Assessor del Lleure juntament amb les escoles de formació de monitors i directors de temps lliure.

Entre el 1992 i el 2009, va ser membre de la Comissió Tècnica del programa Joventut amb Europa a Espanya, i entre el 1997 i 2007, membre de l’Agència Nacional Espanyola del Programa Joventut de la Direcció General XXII de la Unió Europea en l’apartat del Servei Voluntari Europeu, formant part de l’equip encarregat de les formacions de voluntaris.

Ha representat el Govern davant el Ministeri d’Afers Socials pel que fa a les accions que es duen a terme dins el Pla Estatal del Voluntariat, com també ha representat el Govern de les Illes Balears en l’àrea de Joventut al Fòrum del Voluntariat de
les Illes Balears, i ha estat president de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears i va formar part de la Comissió d’Ètica d’aquesta entitat.

L’OBIA és un òrgan específic i autònom de la Comunitat Autònoma, en el marc de l’organigrama administratiu, que vetla per la defensa i la promoció dels drets del menor. El Decret 16/1997, de creació de l’Oficina, estableix que es tracta d’un organisme «amb total autonomia funcional i de gestió» adscrit a la conselleria que tengui atribuïdes competències en matèria de benestar social.

Entre les incompatibilitats del seu director hi ha l’afiliació a qualsevol partit polític o el desenvolupament de funcions directives o laborals en un partit polític o sindicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.