algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Conservació de la natura: la població de ferreret a Mallorca manté l'estabilitat dels darrers anys

El recompte anual de ferreret ha finalitzat amb un total de 29.581 larves, un nombre semblant als tres anys anteriors. Així, segons ha informat Medi Ambient, la població manté la tendència a l'alça, ja que, des que començaren els recomptes, l'any 1991 arran de la posada en marxa del primer pla de conservació, la població s'ha doblat (llavors se'n calcularen 13.914).

El Servei de protecció d'espècies ha realitzat el seguiment a les diferents poblacions entre els mesos de juny i agost, que és l'època quan hi ha més larves. Les tasques s'han centrat en el recompte de larves als gorgs i aljubs on viuen els ferrerets.

El ferreret (Alytes muletensis) és una espècie endèmica en perill d'extinció que, de manera natural, només viu als gorgs dels torrents de la Serra de Tramuntana. Va ser descrit l'any 1977 sobre restes fòssils, però no va ser fins a 1980, quan va ser trobat viu a la Serra de Tramuntana.

Des de l'any 1985 es duen a terme mesures de conservació del ferreret que inclouen, entre d'altres, cria en captivitat i alliberament, retirada de predadors introduïts, restauració d'hàbitats o creació de noves poblacions. Des de l'any 1991, i de manera ininterrompuda, es desenvolupa un cens anual de larves a totes les localitats conegudes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris