nubes dispersas
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Demanen instal·lar cartells informatius sobre el dret d'utilitzar el català en aeroports i comissaries

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts instar la Delegació del Govern espanyol a instal·lar, en un lloc visible de totes les comissaries del Cos de la Policia espanyola i casernes de la Guàrdia Civil a les Balears, cartells per a informar del dret d'utilitzar totes dues llengües oficials -català i castellà- i del dret que tenen els usuaris a realitzar totes les gestions en qualsevol de les dues llengües.

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada per Més per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment aquest dimarts durant el ple de la Cambra balear.

També s'ha aprovat instar a Aena i a Autoritat Portuària de les Balears a instal·lar, en tots els aeroports i ports de les Illes, cartells per a informar sobre aquest dret. Així mateix, es demana garantir que la senyalització i els cartells d'informació general de caràcter fix i els documents informatius per als usuaris del sistema de salut pública estiguin redactats, almenys, en català.

Amb aquesta moció, la Cambra demana al Govern que creï una estructura consolidada d'oferta gratuïta de formació en català per a persones adultes i que garanteixi que la integritat de la partida que transfereix anualment al IEB estigui destinada a la formació i la promoció de la llengua pròpia de les Illes.

La iniciativa també proposa reclamar al Govern que adopti la normativa necessària per a crear un servei d'acolliment i integració, destinat a garantir l'arrelament de les persones nouvingudes a la llengua i cultura pròpies de les Illes.

D'altra banda, durant el ple s'ha ajornat el cinquè i últim punt de l'ordre del dia que consistia en la compareixença dels membres del Govern balear competents, a fi de donar compliment del primer punt de la Proposició no de llei RGE número 2377/21, relativa a aplicació immediata de mesures de compensació dels desavantatges de la insularitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa 2 mesos

Que trista és la vida nostra que tenir que demanar permís i si us plau als opresors que facin el favor de posar també cartells en la llengua nostra, sense ànim d´ofendre i que no prenguin represàlies per ha ver-ho demanat i per favor que si no ho volen fer, doncs que quedem amics.

Valoració:5menosmas
Per Balearium, fa 2 mesos

Cuanta gilipollez panca renegatus...

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente