muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Política Lingüística subvenciona la retolació i material en català de 177 empreses i entitats

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat algunes de les 177 empreses i entitats que han rebut subvencions per a elaborar retolació, cartells, marxandatge o pàgines web en català, acompanyada del director insular de Política Lingüística, Lluís Segura.

Segons ha explicat Busquets, «les empreses que han rebut ajudes van des del sector de la construcció fins a empreses culturals passant per algunes dedicades al sector alimentari, restauració, artesania i serveis en general i han duit a terme accions referides al foment de l’ús de la llengua catalana com, per exemple, etiquetatge de productes, cartells informatius, marxandatge, pàgines web del negoci i cartes amb codi QR, entre d’altres». Pel que fa a les entitats subvencionades, també abracen un ampli ventall d’activitats, entre les quals destaquen les activitats d’oci i lleure.

Durant les visites, Busquets ha agraït a les persones responsables de les empreses i entitats el seu compromís amb el català alhora que ha reiterat la seva voluntat de «continuar fent feina des del Consell de Mallorca perquè la presència del català sigui cada vegada major a tots els àmbits i es pugui viure plenament en català».

La vicepresidenta ha mostrat la seva satisfacció per l’èxit de la convocatòria, en què s’han esgotat els 150.000 euros destinats a empreses, perquè «en alguns casos és un reconeixement a la feina feta pel foment del català i, en altres, ha estat un estímul perquè les empreses es decideixen a utilitzar la nostra llengua a cartells, webs o marxandatge, per exemple».

Així, han rebut subvenció 133 empreses i 44 entitats. Les empreses i entitats que han visitat la vicepresidenta i el director insular són Alumini Balear, l’Associació Xarxa Cinema que gestiona el CineCiutat de Palma, i Agromart.

A la convocatòria d’ajuts per al foment de l’ús de la llengua catalana per a l’any 2021 es varen preveure dues línies de subvencions, una dotada amb 100.000 euros que està destinada a empreses i comunitats de béns de Mallorca que compleixin els requisits prevists a la convocatòria, i una altra de 50.000 adreçada a entitats associatives o organitzatives, sense ànim de lucre, inscrites de manera definitiva en el registre pertinent de Mallorca. Ambdues han esgotat el pressupost i s’ha pogut donar resposta a les peticions de subvencions.

Així, entre les accions subvencionables s’inclouen la retolació en llengua catalana tant a establiments com a vehicles; l’etiquetatge (informació sobre la composició, característiques, ingredients, etc. del producte) en llengua catalana; l’edició en llengua catalana de material imprès sobre paper (fullets comercials, díptics, sobres, targetes de visita, carnets, cartells, documents administratius o comptables, etc.); l’edició en llengua catalana de cartes de restaurant; l’edició en llengua catalana de marxandatge (adhesius, calendaris, agendes, punts de llibre, bosses, tasses, camisetes, pantalles enrotllables,etc.); l’edició en llengua catalana de pàgines web, portals d’Internet, codis QR, aplicacions per a mòbils i tot tipus de plataformes en línia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @ n´Emigrante, fa mes de 2 anys

Emigrante, fes honor a ton nom i emigra !
O és que a ta terra et tenen avorrit i mai t´ha volgut ?..., que ja podria ser ! ....

Valoració:2menosmas
Per Ben fet. I als que no el agrada, que no mirin, fa mes de 2 anys

Si no hi hagués per aqui uns nouvinguts i uns balears renegats tan animals i tan mala gent, que fan tot el possible per destruir la nostra llengua i la nostra cultura i implantar la Forasteritat, no faria falta invertit aquesta petita quantitat, que dit sigui de passada, comparat amb els milers de.mil.lions que se gasten a l'Instituto Cervantes o en defensar la llengua castellana a Madrid, no son més que cèntims
I si no agrada als molestadors i maleducats que fan més nosa que les eines d'un picapedrer mandrós que va a treballar quan li rota, que sàpiguen que a noltros tampoc ens agradava quan la dreta malbaratava els doblers pûblics i ho compensava retallant serveis als ciutadans i sous als treballadors pûblics i drets a tothom tret de als seus.
Elque han de fer és callari no molestar.

Valoració:1menosmas
Per Macià, fa mes de 2 anys

"Emigrante", si et serveix de consol, les subvencions a la llengua catalana són una pixerada comparades amb les que es dediquen a la llengua castellana.

Valoració:1menosmas
Per ens és vital fer-ho tot en català, fa mes de 2 anys

i tot per a esmenar el mal que ha fet el castellà imposat pels franquistes.

Valoració:0menosmas
Per Goriet, fa mes de 2 anys

La llengua que tu no ets capaç de parlar.

Valoració:1menosmas
Per poi_ros, fa mes de 2 anys

estaria molt bé que publicàssiu es llistat d'empreses, sinó només serveix per donar-mos copets a s'esquena

Valoració:4menosmas
Per Emigrante, fa mes de 2 anys

150.000. euritos mas para "los nuestros"
Hay que seguir subvencionando esta lengua

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente