cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.25°
10°

Els instituts de Maó ofereixen tests de drogues davant la sospita de consum

Aquest dimarts, l'Ajuntament de Maó ha presentat el projecte pilot -Pla d'acció municipal davant la sospita de consum de substàncies estupefaents a centres d'educació secundària-, en el que participen: IES Pasqual Calbó i Caldés, IES Joan Ramis i Ramis i IES Cap de Llevant. Així, Maó serà la primera ciutat de les Illes Balears en aplicar aquest pla d'acció pilot.

Fins ara, el protocol de detecció de drogues als centres d'educació secundària necessitava una requisa de substàncies estupefaents per poder activar qualsevol procediment. Ara, aquest projecte pilot planteja un pla d'acció per aquells casos on existeix una sospita clara d'un consum de drogues per part d'un alumne, però no s'aconsegueix confiscar cap substància.

El nou pla d'acció municipal consta de 3 fases:

1.- Davant la sospita del consum de drogues d'un alumne menor d'edat, el centre educatiu, en coordinació amb la policia tutor, podrà citar als pares i mares o als responsables legals d'aquest, per notificar-los que s'ha detectat un possible consum de substàncies estupefaents.

2.- El segon lloc, i com a eina voluntària, s'oferirà als pares i mares de l'alumne la possibilitat de disposar d'un test d'orina per a la detecció de drogues, en cas que decideixin fer-ne ús. L'adquisició d'aquests testos va a càrrec de l'Ajuntament de Maó.

3.- Finalment, tant si els responsables opten o no per utilitzar aquest test amb el seu fill o filla, la policia i el centre oferiran un assessorament i un acompanyament a la família de l'alumne, posant a la seva disposició tots els recursos existents per tractar aquest problema.

Aquest projecte és coordinat per la policia tutor de Maó, Maribel Portella, que ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és ajudar a les famílies a detectar aquestes situacions de consum, per poder actuar en aquells casos on no hi ha prou indicadors.

A l'acte hi han participat, també, l'alcalde de Maó, Héctor Pons, que ha considerat que, amb aquest projecte pilot «les administracions feim feina, conjuntament, per ajudar les persones joves que es troben en una etapa fràgil com és l'adolescència, posant una major atenció a l'àmbit de la prevenció del consum de drogues».

Rafel Coves, coordinador dels policies tutors de les Illes Balears ha afirmat que «ens agradaria, si el procediment funciona, que aquest model es pugui exportar a la resta de municipis».

A l'acte també hi ha participat, a més dels directors dels tres centres, Vicente Vaquero, cap de la Policia Local de Maó, Joan Marquès, delegat de la Conselleria d'Educació, María José Camps, regidora de Serveis Generals, Enric Mas, regidor de Serveis Socials i Toni Carrillos, regidor d'Educació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.