algo de nubes
  • Màx: 12.72°
  • Mín: 7.77°
12°

TV3, IB3 i À Punt continuen col·laborant i defensen «avançar cap a un estàndard de la llengua»

Televisió de Catalunya, IB3 i À Punt Mèdia han advocat aquest dimarts per una major col·laboració entre les corporacions, continuar amb les coproduccions i consolidar l'espai comunicatiu de la llengua catalana.

Ho han dit el director de TVC, Vicent Sanchis; el director general d'IB3, Andreu Manresa, i el d'À Punt Mèdia, Alfred Costa, en la sessió 'El servei públic audiovisual a les Illes Balears, País Valencià i Catalunya' del Fòrum de la Comunicació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Sanchis ha assegurat que s'està col·laborant, però que «la idea és fer-ho sense parar», i confia que À Punt se sumi aviat al canal digital de continguts audiovisuals Bon Dia Televisió, on ja estan TVC i IB3 amb continguts informatius i audiovisuals.

Ha dit que Bon Dia Televisió hauria de ser un agregador, però podria ser «diferent, més ambiciós» que l'actual, però ha demanat que cada pas que es doni en la col·laboració entre les corporacions sigui prudent i no sigui necessari frenar després.

Llengua

Vicent Sanchis (TVC) ha assenyalat que les tres televisions comparteixen una mateixa llengua i que no es resigna a conformar-se amb la situació actual, i ha defensat avançar cap a un estàndard de la llengua que permeti que cada territori la senti com a pròpia i permeti compartir doblatges.

Alfred Costa, d'À Punt Mèdia ha dit que el canal necessita aliances per fer un salt qualitatiu i quantitatiu, i ha considerat que s'avança «en el bon camí» amb les coparticipacions en sèries i programes.

«Estem en el punt de construir i anar allà on podem construir les millors relacions i de major estabilitat», ha subratllat Costa, que a més ha recordat la joventut de la cadena.

El director d'IB3, Andreu Manresa, ha subratllat la bona sintonia existent entre les tres televisions, ha assenyalat que el present en el sector audiovisual està «carregat de dubtes, però carregat d'ambició», i ha mostrat tota la disposició a col·laborar en projectes.

Igual que Sanchis, Manresa també considera vital aconseguir un estàndard de la llengua per a abaratir les produccions, que en la seva opinió ha de tenir «capacitat d'atracció».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

'Catanyol' estàndard?

Valoració:0menosmas
Per Butzemann, fa mes de 2 anys

Molt bé, clar que sí !! Gràcies tant a la CCMA com a À Punt Mèdia per emetre a les seves apps els canals en alta definició. Avui en dia, amb una smart tv, instal·lant aquestes aplicacions per fi es pot tenir accés des de les Illes a tots els canals en llengua catalana del territoris veïns. Per fi !! Sense ànim de fer cap propaganda, hi ha una altra app que pot interessar a tothom: "Tivify" que dóna accés a algún altre canal desitjat.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente