algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El Govern continua la tramitació de la queixa sobre vulneració de drets lingüístics al Centre de Salut de Son Pisà

El Govern manté obert l'expedient que tramita el Servei de Salut en relació amb el cas de discriminació lingüística al Centre de Salut de Son Pisà.

La Direcció General de Política Lingüística s'ha adreçat al Servei de Salut per aclarir l'estat de tramitació d'aquest cas després de les informacions respecte del possible tancament del cas amb una resolució des de l'IBSalut.

Ambdós òrgans del Govern s'han de coordinar pel que fa a les qüestions lingüístiques en l'àmbit sanitari, i en especial pel que fa als drets lingüístics.

El cas no es pot donar per resolt sense tractar el motiu que origina la reclamació, que és el fet que un pacient hagi hagut de renunciar al dret d'expressar-se en català per rebre atenció sanitària.

El Govern està encara recopilant tota la informació i fent els tràmits necessaris per garantir que es respecta la normativa. El Servei de Salut es compromet a enviar tota la informació a l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics i a la Direcció General de Política Lingüística.

Cal recordar que, a més de la reclamació presentada al Servei de Salut, també n'hi ha una altra davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics. Des de l'Oficina s'aposta per la mediació com la via preferent per resoldre els casos de discriminació lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Los pancas renegatus y sus denuncias absurdas...

Valoració:-3menosmas
Per Si no s'elimina la causa, el problema persistirà, fa mes de 2 anys

La causa del problema és la superpoblació, deguda a una immigració nacional i estrangera desbordada, que a unes illes petites com les nostres resulta insostenible.
I mentres noltros morim ofegats per la presió demogràfica, hi ha indrets de la península amb bones terres de conreu i altres riqueses per explotar, que se queden sense gent i moren per l'abandonamens. Però estam sense poder solucionar el problema si és que no se canvien les lleis, sobre tot la Constitució ja que aquesta determina que tots els espanyols s'en poden anar a viure a qualsevol indret del territori, o també que els permisos de residència als estrangers. de per tot arreu s'han de resoldre i validar per l'Estat i aquests dos punts, son els que deixen les mans fermades als respinsables de les nostres institucions, que veuen dia darrera dia, com els nouvinguts se multipliquen i posen els peus damunt dels caps dels nadius.
I si la gent fos educada, pacífica i bondadosa, només tindriem el problema de la falta d'espai, però amb una gent tan maleducada, inculta, violenta i dolenta, co. son la majoria dels que venen per aquí, el problema s'agreuja i se multiplica.
Llavors també hi son els gonelles, però en el vuitanta per cent se deu a analfabetisme funcional i la resta en un mal adoctrinament feixista que necessita de tractament psicològic, però aquest grup és petit i de cada vegada ho és més, pel que si no tinguéssin feixistes, nazis i gent rara vibguda de fora que els dóna ales, se resoldria ràpidament.



Valoració:6menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

No podem afluixar. Hi tenim tot el dret!!!

Valoració:10menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

@ Comedia
Jo també ho trob lamentable, però més lamentable es deixar-ho passar

Valoració:10menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

Tots els drets que no es deixen trepitjar son problemàtics per els que les volen trepitjar.
A mi me sap molt de greu que me diguin. "Estamos en España, hableme en español" Com que això me va passar a Mallorca, jo vaig dir "Jo som a Mallorca" i no parlàrem pus.

Valoració:13menosmas
Per Comèdia, fa mes de 2 anys

Tota aquesta comèdia és molt lamentable, el mal que fa a la llengua catalana és de gran consideració perquè els Govern transmet a la gent que el català és problemàtic

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente