algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El GOB insisteix a les institucions a posicionar-se davant l'«ampliació encoberta» de l'aeroport

El GOB ha demanat aquest dilluns al Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma a posicionar-se davant el que considera una «ampliació encoberta» de l'aeroport, segons el document de planificació d'Aena pel període 2022-2026.

El GOB ha indicat que el document de regulació aeroportuària (DAURA) preveu inversions d'uns 312 milions d'euros a Palma.

Si bé els conceptes per aquestes inversions no parlen d'una ampliació -es parla de 'remodelació aèria terminal', 'inversions de suport i reposició' i 'increment de la seguretat operacional'- el GOB sosté que suposen una «ampliació encoberta que Aena es continua negant a detallar».

L'organització assenyala que el DAURA incideix en què segons els càlculs per al període 2027-2036 és necessari realitzar inversions «per garantir la capacitat de la xarxa» a partir de 2027.

Segons ha informat el GOB després d'analitzar el document, es proposa que en 2026 l'aeroport de Palma pugui acollir «a la baixa» 29 milions de passatgers, la qual cosa iguala «el rècord de passatgers de l'any 2019». «És a dir, que l'escenari de saturació de fa dos anys és ara el punt de partida de desenvolupament futur», ha denunciat el grup ecologista.

Per al GOB són «xifres totalment insostenibles» d'«activitat frenètica similar a la de Madrid i Barcelona». L'entitat ha subratllat que aquesta visió va «directament en contra de la necessitat de decreixement» plantejada per l'informe sobre canvi climàtic de l'ONU, i de la declaració d'emergència climàtica del Govern balear.

Per tot això, exigeixen al Govern, Consell i Ajuntament que mostrin una oposició unànime a aquestes inversions. «Els últims dies hem vist com l'oposició frontal de les institucions catalanes ha aconseguit retirar l'ampliació de l'aeroport de Barcelona», han raonat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.