nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La UIB posa a prova la robòtica i la intel·ligència artificial en aigües de Cabrera

Els investigadors del grup de recerca en Sistemes, Robòtica i Visió de la Universitat de les Illes Balears faran una campanya científica a les aigües de Cabrera en la qual posaran a prova vehicles autònoms per a explorar i recollir dades marines.

En la campanya, que es farà del 14 al 20 de setembre de 2021, participaran investigadors de les universitats de Southampton i Sidney, a més de la UIB, dirigits pel doctor Miquel Massot Campos, del grup de recerca Ocean Perception de la Universitat de Southampton. La campanya es farà a bord del vaixell oceanogràfic del SOCIB i està finançada pel programa Eurofleets+, una iniciativa internacional que té com a objectiu facilitar l’accés de la comunitat científica a vaixells oceanogràfics i infraestructures de recerca marina.

Concretament, en el marc d’aquesta campanya es duran a terme experiments amb un vehicle submarí autònom, un vehicle autònom de superfície i un dispositiu flotant anomenat drifter langrangià. Aquestes plataformes es desplegaran per a demostrar les capacitats al lloc exacte per recollir dades marines i explorar el fons marí, centrant-se en la cartografia de les praderies marines endèmiques mitjançant l’ús de la intel·ligència artificial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.