muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Comença el curs 2021-2022 amb la presencialitat completa

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest divendres el CEIP Ses Cases Noves, a Marratxí, per inaugurar l'inici del curs escolar 2021-2022, en què torna la presencialitat completa a les aules. A la visita, en què s'han pogut veure de primera mà les obres d'ampliació fetes recentment al centre, hi han assistit també el batle de Marratxí, Miquel Cabot; el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; l'inspector del centre, Josep Lluís Bonnín, i la directora del CEIP Ses Cases Noves, Catalina Nolla.

El 2021-2022 és el primer curs amb completa presencialitat a les aules gràcies a l'elevada vacunació entre el professorat (90%) i l'alumnat (el 71% dels alumnes d'entre 15 i 19 anys i el 54% dels alumnes d'entre 12 i 16 ja tenen la pauta completa de vacunació), la més elevada de l'Estat. A més, el Govern ha mantingut per a aquest curs el servei de substitució exprés de professorat, els 567 professors de reforç contractats el curs passat, la dotació addicional per a monitors de menjador als centres públics i s'està adjudicant el servei de neteja extraordinària per als centres, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros. A més, està en marxa una licitació per comprar filtres HEPA, que, juntament amb els mesuradors de CO2 adquirits el curs passat, contribuiran a garantir la purificació de l'aire.

Durant la visita, Armengol ha afirmat que «l'escola ha demostrat que és un espai segur, un espai apropiat i adequat per exercir educació de qualitat» i ha agraït a docents, famílies i alumnes que «l'any passat van saber adaptar-se d'una manera excel·lent» a la realitat de la pandèmia, però que a més enguany han respost massivament a la crida a la vacunació.

La presidenta també ha recordat que, des del 2015, «l'educació és una prioritat absoluta» i que, després d'anys de crispació de la comunitat educativa, «ara podem dir no només que hem tornat a la normalitat, sinó que tenim bones xifres que ho reflecteixen a l'informe PISA. I això es deu a haver augmentat el pressupost de manera exponencial, al diàleg amb la comunitat educativa, a la inversió en la millora dels centres i a la incorporació de nou professorat».

Per part seva, el conseller March ha explicat que «volem que el d'enguany sigui un curs de transició a la normalitat» després de «l'èxit col·lectiu» que va ser l'anterior. També ha valorat els nous sistemes de ventilació, l'experiència acumulada en la gestió de la pandèmia dins dels centres i l'elevada vacunació de docents i alumnes. Així i tot, també advertit que «no hem d'abaixar la guàrdia» i que és imprescindible respectar els protocols de seguretat, ja que tornar a la normalitat «permetrà fer tots els processos d'innovació que es necessiten al sistema educatiu».

El CEIP Ses Cases Noves

El centre visitat avui és un dels onze centres que estrenen una gran ampliació aquest curs. Amb una inversió d'1,3 milions d'euros, enguany l'escola passa de tenir una línia a tenir-ne dues i s'han eliminat les cinc aules modulars de què disposava.

Mitjançant el Pla d'Infraestructures de la Conselleria d'Educació i Formació Professional, des del 2015 s'han fet actuacions en el 94% dels centres educatius de les Illes Balears. Només aquest estiu, s'han invertit 21 milions d'euros en obres a 59 escoles i instituts. A més, s'està treballant en 33 projectes més que suposen una inversió de gairebé 54 milions d'euros i que permetran la retirada de 23 aules modular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc Mas, fa mes de 2 anys

Mentida rere mentida ha amollar la "presi".
Ni hem tornat a la presencialitat completa ni l'any passat hi va haver una adaptació exitosa.



La majoria de centres no tenen espai per adaptar-se al metre i vint de distància i que hi segueixi cabent tothom, deixant inutilitzables les aules més petites fent que els alumnes segueixin sense poder anar a classe 5 dies per setmana. Clar que la princesa de la sucursal del PSOE a Les illes solament visitarà centres on si que tenguin lloc.



Finalment, esmentar que els resultats acadèmics del curs passat, majoritàriament semipresencial, van ser pitjors que els resultats durant l'últim trimestre del curs anterior. És a dir, que hi ha 0 motius per presumir d'adaptació a la semipresencialitat.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente