algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

La Fiscalia demana 4 anys de presó per a cadascun dels germans Ruiz-Mateos per un presumpte delicte tributari en la compra de l'Hotel Beverly Playa Peguera

El fiscal Anticorrupció Juan Carrau ha mantengut aquest divendres la petició de quatre anys de presó per a cada un dels germans Ruiz-Mateos -Pablo, Zoilo, José María, Javier, Alfonso i Álvaro- per un presumpte delicte tributari en la compra de l'Hotel Beverly Playa Peguera.

El Jutjat Penal número 4 de Palma ha acollit aquest divendres la darrera sessió del judici. Originalment previst per al març de 2020, el judici es va ajornar diverses vegades i finalment s'ha celebrat en dates separades al llarg de diversos mesos per motius d'agenda.

El fiscal acusa els fills de l'empresari José María Ruiz-Mateos de defraudar el Govern en el pagament de l'impost de transmissions patrimonials en l'adquisició de l'hotel, que ara reclama l'Agència Tributària de les Balears a través de l'Advocacia de la Comunitat. La Fiscalia xifra el suposat frau en 1,9 milions d'euros i demana una multa de 9,5 milions.

Per la seva banda, la defensa considera que no hi ha delicte perquè entén que l'operació estava exempta d'aquest tribut i que no es va produir una ocultació a la Hisenda pública. En particular, argumenta que no es va tractar de la compra d'un immoble sinó del 100% d'una societat que posseïa dos hotels, el Beverly Playa a Mallorca i el Beverly Park a Gran Canària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.