algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L’Obra Cultural Balear celebra que el Govern «comenci a reaccionar» davant les discriminacions lingüístiques

188067

L’Obra Cultural Balear ha emès aquest dimarts un comunicat en què celebra que «finalment» s’hagi tractat el problema de les discriminacions lingüístiques a la Sanitat. Malauradament, apunten, aquestes discriminacions «transcendeixen de l’àmbit sanitari» i es produeixen en molts d’altres espais com ara el sector de la restauració, altres sectors de l’administració, etc. Per això, consideren que el Govern hauria d’actuar amb «mirada ampla» davant aquesta problemàtica.

Per a l'OCB, cal tenir en compte que el Govern ha reaccionat «arran de la pressió mediàtica» i, en certa manera, forçat per la «ineptitud» del responsable del Servei Públic de Salut que va menysprear les víctimes minimitzant les discriminacions a la Sanitat.

Pel que fa a l’anunci que Sanitat es compromet a posar la cartelleria dels centres de salut en català, l'entitat qüestiona si aquest és «realment un avanç», ja que es tracta de donar compliment del Decret d’Usos aprovat el 2018. «Tal com apuntàrem la setmana passada, ens comprometem a elaborar i compartir amb el Govern un pla de xoc per a ajudar a fer front a aquesta problemàtica. Ningú té dret a discriminar un altri per raó de llengua, origen o sexe», ha remarcat l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mà ferma!, fa mes de 2 anys

Ja veurem fins quan dura i si donarà resultats.

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys


"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



"Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral."



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:1menosmas
Per Li basta poc, fa mes de 2 anys

Li basta poc a aquesta OCB per felicitar el Govern. Encara no han fet res, els del Govern, i ja celebren. Aquest Govern deixa morir la llengua, senyors de l'OCB.

Valoració:5menosmas
Per Mot decebut, fa mes de 2 anys

No diu ni piu. Pareix que els forasters anti-balearsiels gonelles li fan por o que els estima més que a noltros. Mai m'hauria pensat que fos així, pareixia un poc més compromesa amb els
problemes de la nostra comunitat i que no estimava tant la seva cadira.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente