algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

Darreres places per a la tercera edició del Diploma de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics

185913

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha obert la matrícula de la tercera edició del Diploma de Legislació Lingüística i Drets Lingüístics, que se celebrarà, estructurat en cinc sessions, entre el 27 de setembre i el 25 d’octubre, tots els dilluns de 16 a 20 h. La titulació, dirigida pels professors del Departament de Dret públic de la UIB Antoni Llabrés i Maria Ballester, va adreçat a totes aquelles persones interessades a conèixer el marc legal de la llengua catalana i el drets lingüístics que en deriven. Es farà de forma presencial a Mallorca, a l’Edifici Sa Riera de Palma, i amb presencialitat virtual, via Zoom, per als matriculats de Menorca, Eivissa i Formentera.

El diploma aborda el marc legal i jurisprudencial de la llengua catalana a l'Estat espanyol i els drets lingüístics que se'n deriven, amb especial referència a la situació de les Illes Balears. De la mà d’especialistes en legislació lingüística i drets lingüístics, es posen a l’abast dels interessats les bases formatives i els instruments adients per a familiaritzar-se amb la problemàtica que caracteritza la regulació jurídica de la convivència de llengües en contextos plurilingües, el modeljuridicolingüístic de la Constitució de 1978, el règim jurídic del català als diferents territoris del dominilingüístic o els drets lingüístics dels parlants i els mecanismes que en garanteixen la tutela.

A més dels professors Antoni Llabrés i Maria Ballester, de la UIB, hi intervenen especialistes en la matèria com Eva Pons i Vicenta Tasa, professores respectivament de la Universitat de Barcelona i de València, Isidor Marí, professor de la UOC i membre de l’IEC, Albert Villaverde, director de l’Oficina per a la Defensa dels Drets Lingüístics de les Illes Balears, Lluís Segura Ginard, director de l’Institut d’Estudis Autonòmics i advocat de la CAIB, o Bartomeu Colom, advocat.

El Diploma compta amb l’ajut de la Direcció General de Política Lingüística de les Illes Balears i ha estat un èxit de participació en les dues edicions anteriors, en què s’han exhaurit ràpidament les 25 places que s’hi oferten i han hagut de quedar persones interessades en llista d'espera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per diploma universitari, fa mes de 2 anys

Per un pic cal dir-ho, és important que existeixi el diploma, per a posar-nos de part de sa societat indígena.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente