algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

STEI: «Quasi 1.000 docents no s’incorporaran fins el 9 de setembre, sense poder preparar l’arribada de l’alumnat»

«Després que des de Conselleria s’omplin la boca parlant de qualitat educativa, novament força que prop de mil docents no es puguin incorporar al centre fins dia 9, quan les activitats lectives comencen dia 10 de setembre», ha denunciat l'STEI Intersindical.

L'STEI sempre ha demanat que aquest primer tràmit s'havia de fer a final d'agost perquè es disposàs del temps necessari per a preparar l'inici de les classes i s’asseguràs el començament dels nins amb tot el personal necessari i per a garantir el cobrament íntegre del mes de setembre per part de tothom.

«Malauradament, encara que no hi hagués problemes tècnics, sempre s’ha programat el primer tràmit d’adjudicació massa tard: des de fa uns cursos, el primer tràmit es fa poc abans d'iniciar les classes, cosa que fa que aquest gruix important de docents s'incorpori just abans del primer dia lectiu, amb la impossibilitat d'adaptar-se al nou centre i de preparar l’organització i la programació amb temps, fet que no sembla que importi a la Conselleria d’Educació», han denunciat.

Amb aquesta suspensió i retràs en l’adjudicació de les substitucions el professorat s’incorporarà als centres educatius el dia abans de l’inici del curs, sense poder fer les tasques de preparació pertinents. A això cal afegir els perjudicis econòmics que suposa al col·lectiu docent aquest endarreriment en la seva contractació.

El sindicat considera «molt greu que es jugui amb el futur laboral i personal de prop de 1.000 persones i reclama, com ha fet tants cops, que el tràmit d’adjudicació de les substitucions s’avanci a final del mes d’agost».

L’STEI Intersindical retreu a la Conselleria que, «mentre s’omple la boca de qualitat educativa, posi en perill aquesta qualitat, amb la seva manca de voluntat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.