muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
12°

Unides Podem demana «un esforç» a Salut per augmentar la plantilla d'infermers d'Atenció Primària

Unides Podem ha demanat a la conselleria de Salut i Consum un «esforç» per a augmentar la plantilla d'infermeres d'Atenció Primària a les Illes.

En una compareixença de la consellera Patricia Gómez en una sessió extraordinària de la Comissió de Salut en el Parlament, la diputada Antònia Martín ha recordat que en els Acords de Bellver es va pactar augmentar el nombre d'infermeres i reduir el temps d'atenció en atenció primària.

La diputada ha explicat que el col·lectiu d'infermeres de Balears «està donant el millor de si».

Martín ha destacat les xifres de vacunació i ha recordat el rol central del personal infermer en la promoció de la salut, l'atenció, la prevenció de seqüeles i l'acompanyament cap a la mort.

En relació amb la vacunació, la diputada de la formació d'esquerres ha defensat la importància de les infermeres. «No és posar una injecció, cal saber administrar-la, estar preparat i conèixer els efectes adversos».

Martín ha agraït a la consellera l'esforç aquesta legislatura per augmentar les infraestructures amb la construcció del nou centre de salut de Trencadors, l'ampliació de l'hospital de Manacor i la reforma del de Verge del Toro.

Per a Unides Podem la reducció de l'atenció als pacients en atenció primària és fonamental per a poder descongestionar l'atenció primària. Des de la formació han rebutjat qualsevol mena de retallada en els drets laborals de les infermeres i exigeixen que l'augment de personal «no arribi massa tard».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Si, con licenciatura en lengua catalana....

Valoració:0menosmas
Per Predicar, fa mes de 2 anys

En comptes de predicar que doni exemple. Ella és infermera, que deixi de fer comèdia amb la política i que s'incorpori a la seva professió. De polítics, càrrecs de confiança i assessors en sobren.

Valoració:5menosmas
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Només els volem que entenguin el català.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente